Biscotti – ihana keksi Italiasta

tuulinenpaiva-fi-biscotti-ja-tee

Leivon todella harvoin keksejä, enkä oikeastaan osta keksejä edes kaupasta kuin joitain juhlatilaisuuksia varten.  Keksit ovat toki hyviä, mutta useimmiten jokin muu leivonnainen tai makeinen vie voiton. On kuitenkin yksi keksi (joulupipareiden lisäksi), joka on löytänyt paikkansa suosikkileivonnaisteni listalta: biscotti. 

tuulinenpaiva-fi-biscotti-purkissa

Italialainen, kahteen kertaan paistettu keksi on helppo leipoa, se säilyy pitkään ilmatiiviissä rasiassa, ja en ole vielä tavannut ihmistä, jonka mielestä biscotit eivät olisi herkullisia. Päältä rapsakka, mutta sisältä mukavan sitkas keksi sopii erinomaisesti tarjottavaksi teen tai kahvin kanssa. Biscotteja on myös mukava antaa lahjaksi, sillä ne säilyvät hyvänä tosiaan useampia viikkoja (jos niitä ei siis ehdi popsi parempiin suihin ennen sitä…)!

Itse teen biscotteja yleensä valkosuklaalla ja karpaloilla maustettuna, mutta tällä samalla ohjeella voisi tehdä toki muunkin makuisia keksejä. Olen napannut käyttämäni ohjeen vuosia sitten muistaakseni Voisilmäpeliä -ruokablogista.

Valkosuklaa-karpalobiscotti (n.15kpl)

2 ¾ dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
130g valkoista suklaata
2 kananmunaa
1 ¾ dl sokeria
1 ½ dl kuivattuja karpaloita

voiteluun:
1 valkuainen

tuulinenpaiva-fi-biscotti-taikinan-levitys

1. Jaa suklaa puoliksi. Rouhi toinen puoli mahdollisimman hienoksi ja toinen puoli suuremmiksi paloiksi.

2. Sekoita keskenään vehnäjauho, sooda, suola ja hieno suklaarouhe.

3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhoseos kananmuna-sokeriseokseen. Vältä sekoittamasta liikaa. Kääntele joukkoon loput suklaasta sekä karpalot.

4. Muotoile leivinpaperin päälle taikinasta kaksi litteähköä pötkylää. Voitele valkuaisella.

5. Paista 175 asteessa n. 20–25 min.

6. Ota pötkylät pois uunista ja anna jäähtyä n. 20 min. ja leikkaa siivuiksi. Levitä siivut kyljelleen leivinpaperin päälle ja paista siivuja uunissa vielä 10–12 min.

tuulinenpaiva-fi-biscotti-palojen-leikkaaminen

tuulinenpaiva-fi-biscotti-teehetki

Biscotti – a wonderful biscuit from Italy. I rarely bake biscuits, but when I do, there’s one biscuit that stands out from the rest: biscotti. These Italian twice-baked biscuits are delicious with tea or coffee, and the best part is that they’re easy to make and can be stored for weeks in an air-tight container.  However, I’ve noticed that they rarely stay in their container for even a few days before they‘re all gone!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

2 vastausta artikkeliin “Biscotti – ihana keksi Italiasta”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.