Päivän vihannesannos muffinien muodossa

Viime viikkojen aikana vauva-arjen pyöritys ja kaikenlaiset aikuisten velvoitteet, kuten ansioluettelon päivittäminen, ovat pitäneet minut tehokkaasti pois blogin ääreltä. (Mahdollisesti olen myös katsonut Netflixistä How To Get Away With Murderia kahden jakson päivävauhtia…) Näin Halloween- ja kekriaikaan mieleeni kuitenkin tuli, että voisin jakaa täällä reseptin mahtaviin kurpitsamuffineihin, joita teen yleensä ainakin kerran syksyssä. Näiden muffinien valmistukseen käytetään useampi desi kurpitsasosetta, joten nämä voinee laskea yhdeksi päivän vihannes- ja hedelmäannoksista. Melkein terveysruokaa siis! 

Kurpitsamuffinit (n. 12 kpl)

taikina:
50 g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
3 dl kurpitsasosetta

kuorrute:
1 dl maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl kurpitsasosetta
yhden appelsiinin raastettu kuori
3 dl tomusokeria

Valmista ensin kurpitsasose. Kuori ja pilko kurpitsa (esim. myski- ja hokkaidokurpitsa sopivat tähän hyvin) ja keitä kypsäksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta. Noin kilon painoisesta kurpitsasta tulee riittävästi sosetta tähän ohjeeseen.

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vaahdota sokeri ja kananmunat ja lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sooda. Sekoita joukkoon kaneli ja inkivääri. Lisää lopuksi kurpitsasose ja sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. (Taikina jää melko löysäksi!) Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja päällystä muffinit.

Ohjeen olen muistaakseni ottanut talteen jostain ruotsalaisesta leivontablogista tai lehdestä. Maukasta kurpitsajuhlan aikaa!

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *