78 erikoista neliötä, kaksi aikuista ja taapero

Näkymä keittiöstä ennen ja jälkeen.

Olin lähes vuoden ajan täysin vakuuttunut siitä, että viimeistään tämän kesän aikana meidän pitäisi muuttaa nykyisesti puutaloasunnostamme jonnekin vähän isompaan ja taaperoystävällisempään asumukseen. Kävimmekin kevään aikana katsomassa muutamia ns. tavallisia rivitaloasuntoja, joissa oli erilliset makuuhuoneet ja perinteiset huonejaot. Kaikissa näissä asunnoissa oli kuitenkin puutteina juuri ne asiat, jotka ovat nykyisen asuntomme parhaita puolia eli sijainti ja tunnelma. Asuntonäyttöjen jälkeen aloin pohtia, voisiko nykyisen puutaloasuntomme saada kuitenkin jotenkin toimimaan kahdelle aikuiselle ja yhdelle vauhdikkaalle taaperolle.  

Yhtäkkiä ajatus siitä, että pitäisi muuttaa ja luopua korkeista huoneista, kivasta pihasta ja 5 minuutin kävelymatkoista töihin ja päiväkodille, alkoikin tuntua ahdistavalta. Muuttaminen ei ehkä olisi ollut tässä vaiheessa myöskään taloudellisesti järkevää, sillä viimeistään muutaman vuoden kuluttua olemme todennäköisesti saaneet säästömme siihen kuntoon, että omistusasunnon hankkiminen voisi olla ajankohtaista.

Päätimme siis yrittää saada nykyisen asuntomme huonejaon toimimaan keinolla millä hyvänsä. Pienen pohdinnan jälkeen päädyimme siirtämään oman makuuhuoneemme alakerran olohuoneeseen. Ratkaisu oli oikeastaan ainoa looginen vastaus asumispulmiimme. Siirtämällä makuuhuoneemme olohuoneeseen saimme kaipaamamme oman makuutilan sekä talon vaatekaapit samaan tilaan, jossa nukumme ja pukeudumme. Samalla Eino sai oman tilavan nukkumis- ja leikkitilan yläkertaan. Bonuksena keittiöstämmekin tuli toimivampi, kun siirsimme ruokapöydän olohuoneesta keittiöön. Keittiössä ollut saareke muutti samalla sitten varastoon, josta se lähtee toivottavasti vielä ennen syksyä jonkun uuden onnellisen omistajan luokse.

Kaiken kaikkiaan laitoimme siis oikeastaan koko asunnon järjestyksen uusiksi. Varasimme projektille yhden toukokuisen viikonlopun, jonka aikana saimme tehtyä suurimman osan järjestämisestä, mutta pientä puuhaa on yhä edessä. Toisaalta sisustus ei mielestäni koskaan ole ns. valmis vaan jatkuva projekti. Nyt elokuun alussa kotonamme näyttää kuitenkin jo jotakuinkin siltä kuin suunnittelimme ennen suurta järjestyksen uusimista.

Olemme nyt testanneet siis kesän ajan uutta järjestystä ja se on osoittautunut oikein toimivaksi. Pelkäsin, että olohuoneessa nukkumisesta tulisi vain ikävä paluu opiskelija-aikaisiin asumuksiin, mutta järjestely ei ole häirinnyt minua suuresti. Tietenkään makuuhuoneen ja olohuoneen yhdistäminen ei ole optimaalinen tilanne, ja jos emme asuisi tässä asunnossa, en harkitsisikaan moista. Tässä tilanteessa olohuoneessa nukkuminen on kuitenkin toiminut ihan hyvin ja kaikki kotiimme tulleet vieraat eivät ole edes huomanneet, että olohuoneessamme on sänky (jonka olemme yrittäneet naamioida sohvaksi).

Olohuoneen sijaan voisin kuitenkin ensimmäisenä esitellä täällä blogissa keittiömme uuden järjestyksen. Kaikista huoneista keittiön muodonmuutos on ollut suurin ja olen siihen myös kaikista tyytyväisin. Palataan siis sen pariin toivottavasti vielä tämän viikon loppupuolella!

 

We were absolutely certain that at this point in time we would be living in an apartment that would include separate rooms for us and Eino, as well as other more toddler-friendly features. However, we’ve come to realise that this would also have meant losing the charming features in this house, our rather spacious yard, as well as our ludicrously close proximity to my office and Eino’s daycare centre. So, in the end, we’ve decided to stay in this apartment and reconfigure things a bit: now, our living room doubles as our bedroom, and the room upstairs is reserved for Eino (as well as Sam’s work desk in the corner). This way, our current apartment can fit all of us until we’ve saved up enough to purchase a bigger house altogether. But since that’s a few years away, I can now focus on making this home as cosy and functional as possible for all of us. Next time, I’ll talk about what we did to the layout of our kitchen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.