Ei joulua ilman joulukukkia

tuulinenpaiva-fi-joulukukat-havut-eteisessa

Joulu ilman joulukukkia on mielestäni kuin joulu ilman glögiä ja piparkakkuja eli täysin pöljä ajatus. Niinpä kotoamme löytyy näin joulukuussa jouluinen kasvi jos toinenkin. 

tuulinenpaiva-fi-joulukukat-olohuoneen-asetelma

Olohuoneen ruokapöydän päällä olevassa kukkaistutuksessa on kaksi valkoista hyasinttia ja yksi valkoinen amaryllis. Olen tehnyt asetelman itse aikaisemmin syksyllä löytämääni H&M:n alekulhoon. Vuorasin kulhon muovilla ja peitin mullan sammaleella, jota ostin pussillisen Clas Ohlsonilta 50 sentin hintaan. Valmiit kukka-asetelmat ovat yleensä aika tyyriitä, mutta tällainen itse tehty ei rokottanut hirveästi lompakkoa, vaikka lopputulos onkin mielestäni oikein sievä ja näyttävä.

tuulinenpaiva-fi-joulukukat-asetelma-keittiossa

tuulinenpaiva-fi-joulukukat-asetelmassa-sammalta

Myös keittiön pöydälle olen tehnyt samankaltaisen kukkaistutuksen. Kaksi vaaleanpunaista hyasinttia ja yksi punainen amaryllis asustavat mustassa Ikean ruukussa ja odottavat avautumista. Nostan muuten aina yöksi sekä olohuoneen että keittiön kukkaistutukset viileään eteiseemme, jotta kukat kestäisivät kauemmin. Jännityksellä odotan, avautuvatko amaryllisten kukinnot juuri sopivasti jouluksi! Viime vuoden amaryllis taisi avautua vasta tapaninpäivänä.

tuulinenpaiva-fi-joulukukat-joulutahti-makuuhuoneessa

Meillä on kotona myös kaksi joulutähteä: valkoinen olohuoneessa ja punainen makuuhuoneessa. Joskus ajattelin, että joulutähdet ovat vähän tylsiä kukkia, mutta nykyään pidän niistä, koska ne ovat näyttäviä, kestäviä ja helppohoitoisia.

tuulinenpaiva-fi-joulukukat-joulutahti-ja-havu

Kaupasta ostettujen joulukukkien lisäksi kotoamme löytyy myös muuta vihreää. Olen nimittäin koristanut eteisen ja jopa vessankin havunoksilla, joita jäi yli havukranssiprojektista. On mukavaa, että heti kotiin tullessa on vastassa jotain jouluista, ja kyllä pienet havut vessassakin piristävät, vaikka lähtökohtaisesti minusta tuntuu hieman hölmöltä koristella pienehköä monitoimivessaamme, jonka sisustusta dominoi vähintään puolet viikosta pyykinkuivausteline.

tuulinenpaiva-fi-joulukukat-havut-vessassa

Tällaisia joulukukkia meillä on siis tänä vuonna. Otan varmasti ainakin Instagramiini kuvia kukka-asetelmista sitten, kun amaryllikset ja hyasintit ovat auenneet. Päivittelen muutenkin Instagramiin myös sellaisia kuvia, joita en laita tänne blogiin ollenkaan, joten kannattaa seurata minua myös siellä!

 

On Christmas flowers. For me, Christmas flowers are a must for the holidays. This year, I’ve prepared two floral arrangements: one for the living room and one for the kitchen. The living room arrangement features two white hyacinths and one white amaryllis, and I’ve also placed some moss between the bulbs to cover up the soil. The kitchen arrangement features two pink hyacinths and one red amaryllis. I can’t wait for when the flowers begin to bloom! And when they do bloom, I’ll definitely post some pictures on my Instagram!

We’ve also got two poinsettias for this Christmas. I really like poinsettias, as they are easy to take care of and stay fresh for a long while. In addition to our flowers, we also have another type of festive greenery in our home: namely, I’ve placed some spruce twigs in a vase in our entryway and in our bathroom. While we may not spend all that much time in these rooms, I think it’s key to decorate every room to achieve that cosy Christmas spirit.

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.