Eteinen uusiksi osa 2

tuulinenpaiva.fi-eteinen-uudistuksen-jalkeen

Eteisemme uudistaminen on ollut suunnitelmissani jo hetken aikaa. Viime viikonloppuna ryhdyimme viimein toimeen ja muutaman tunnin puuhailun jälkeen eteisemme oli saanut täysin uuden ilmeen! En yleisesti ottaen noudata sisustamisessa minkäänlaisia sääntöjä, mutta feng shui -opin mukainen näkemys houkuttelevan ja siistin eteisen tärkeydestä tuntuu todella pitävän paikkansa. Uudistettu eteinen saa nimittäin jollain ihmeellisellä tavalla koko asunnon tuntumaan siistimmältä, seesteisemmältä ja viihtyisämmältä. En voisi olla nykyiseen eteiseemme tyytyväisempi! 

tuulinenpaiva.fi-eteinen-kenkakaappi

tuulinenpaiva.fi-eteinen-uudet-korit-ellokselta

tuulinenpaiva.fi-eteinen-syvennys

Eteisemme suurimpia ongelmia ennen uudistusta olivat epäkäytännölliset säilytysratkaisut. Siistimme eteisestä ensinnäkin pois kaiken turhan tavaran ja loimme tilaan uutta järjestystä kahdella uudella seinäkorilla sekä tuomalla varastossa majailleen vanhan Ikean kenkäkaapin eteiseen. Metalliset seinäkorit ovat Ellokselta ja niissä säilytetään pipot ja hanskat, jotka olivat aikaisemmin sijoitettu hankalalle korkeudelle hattuhyllylle. Kenkäkaappi kätkee taas sisäänsä erilaiset urheilukengät sekä sadeviitat. Raivasimme huomattavasti lisää säilytystilaa myös takeille tarkoitettuun syvennykseen sekä hattuhyllylle. Nyt kumisaappaat, urheiluvälineet, kauppakassit ja kaulahuivit ovat helposti käden ulottuvilla ja tiedän, ettei syvennyksessä loju mitään turhaa tavaraa. Hattuhyllyllä olevassa korissa säilytämme pyörien lamppuja, heijastimia ja muita oleellisia pikkutavaroita.

tuulinenpaiva.fi-eteinen-nakyma-ovelta

tuulinenpaiva.fi-eteinen-uusi-matto-ellokselta

Suurimman muutoksen eteiseemme toi kuitenkin valkoisen tasopöydän siirtäminen pois huoneesta. Eteisemme tuntuu nyt paljon avarammalta ja valoisammalta, kun tilaa ei ole tukkimassa kaluste, joka tarjosi varsin vähän järkevää säilytystilaa. Myös uusi matto tuo mielestäni tilaan ryhtiä ja valoa. Vanha eteismattomme oli kulkenut mukanamme jo useammassa asunnossa, eikä sen oranssinpunainen sävy oikein sopinut tähän asuntoon. Uusi Ellokselta tilattu sinisävyinen juuttimatto sen sijaan sopii vaaleasävyiseen eteiseemme kauniisti. Kaksi uutta porrasmattoa ovat auttaneet myös luomaan eteiseen entistä siistimmän ilmeen. Todelliseen testiin ne pääsevät toki vasta sitten, kun räntä- ja kurakelit alkavat.

tuulinenpaiva.fi-eteinen-uudet-porrasmatot-ellokselta

Kirjoitin aikaisemmin, etten ole koskaan erityisemmin sisustanut eteistä. Uutta siistimpää ja avarampaa eteistämme on kuitenkin nyt ilo somistaa. Toinkin eteiseen jo muutaman vanhan sinisävyisen taulun sekä kynttilälyhdyn, jonka hankin H & M Homesta elokuussa alun perin keittiötä varten. Jo nämä muutamat elementit saavat mielestäni eteisen tuntumaan harkitummin sisustetulta ja viihtyisämmältä. Unelmoin vielä jonkinlaisesta hauskasta seinäkoristeesta, mutta sen aika koittaa vasta sitten, kun sopiva tulee jossain vastaan. Kaikkea ei toki tarvitse saada valmiiksi kerralla.

tuulinenpaiva.fi-eteinen-yksityiskohtia

On vaikea uskoa, kuinka suuri vaikutus eteisen uudistamisella on ollut koko kodin tunnelmaan. Nyt kotiin palaaminen tuntuu entistä rentouttavammalta, kun ensimmäisenä vastassa on siisti ja kaunis tila eikä tavaroiden sekamelska. Samalla tulee sellainen olo, että haluaa pitää koko muunkin asunnon yhtä siistinä. En sitten tiedä, onko kyse feng shuista vai mistä, mutta tulevaisuudessakin tulen varmasti kiinnittämään entistä enemmän huomiota eteisen sisustukseen ja viihtyvyyteen!

 

Entryway makeover, part 2. Last weekend, we finally had time to give our entryway the makeover that we had been planning for a while. The makeover didn’t require a lot of time or effort, but the results have been amazing – our entryway is now a much lighter, tidier and aesthetically pleasing space, and I couldn’t be happier about it! The biggest change to the room was that we took away the old white side table that was clogging up the space. We also created more storage space: we hung up two baskets for hats, gloves and mittens, and brought an old shoe cabinet from our storage room into the entryway. We also changed the old orange carpet into a new blue-shaded one. Last but not least, we also added some decorative items as well. I don’t know if it’s feng shui or what, but now that our entryway is a more beautiful and tidier space, our whole apartment feels more welcoming.

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.