Hiljaiseloa blogissa, kiireitä muualla sekä muutama ajatus Tuulisen päivän tulevaisuudesta

Blogissa on ollut hiljaista nyt muutaman kuukauden ajan. Osaltaan syynä siihen on se, että muuttamisen sijaan päätimme laittaa nykyisen kotimme koko järjestyksen uusiksi, joten vähäisellä vapaa-ajallani olen koneen äärellä istumisen sijaan mm. vaihtanut kaikkien kodin huonekalujen paikkoja, siirtänyt vaate- ja liinavaatekaappien sisällön uusiin sijainteihin, kiinnittänyt hyllyjä, tauluja ja verhoja sekä pohtinut kirjahyllyn järjestystä ja viherkasvien sijoituspaikkoja. Kun tähän yhtälöön lisätään vielä kokopäivätyö, puutarhanhoito ja kesästä nauttiminen perheen kanssa, ei varsinaisesti tarvitse ihmetellä, miksi blogin tai edes Instagramin päivittäminen ole ollut prioriteettilistallani ylimmäisenä.

Toinen syy blogin viime aikojen hiljaiseloon on se, että tänne kirjoittaminen on tuntunut jotenkin työläältä. Viime kesänä ajattelin, että ehkä haluaisin jakaa blogissani enemmän kaikenlaisia höpinöitä ja mietteitä ikään kuin muistikirjamaiseen tyyliin. Tämä ei kuitenkaan koskaan tuntunut minusta täysin luontevalta. Mielikuvissani siinsi ehkä ajatus Internetin kultaisista Livejournal -ajoista, mutta nykytodellisuus on toinen. Nyt minusta tuntuukin siltä, että tuulisen päivän on aika palata takaisin juurilleen sisustus-, koti- ja puutarhablogiksi. 

Kun kirjoitin blogini ensimmäisen julkaisun toukokuussa 2016, minulla oli varsin korkealentoisia ajatuksia siitä, kuinka haluan blogissani tarjota vaihtoehtoisen näkemyksen mielestäni liian valkoiselle ja pelkistetylle sisustustyylille. Viimeisten vuosien aikana olen onneksi hieman kasvanut ja nyt paluu sisustusaiheiden pariin tarkoittaa jotain muuta kuin mustavalkoista näkemystä siitä, että kaikkien muiden verhottomat ikkunat, tekstijulisteet ja designlamput ovat tylsiä. Kotimme uudelleen järjestämisen myötä palan jälleen halusta jakaa blogissani kaikenlaista sisustusinspiraatiota ja pohtia koti- ja puutarha-asioita, mutta erilaisten sisustusnäkemysten ruotiminen tuskin mahtuu enää mukaan. Sen sijaan tilalle saattaa tulla laajempia kirjoituksia asumisesta, enemmän välähdyksiä oman kotini sisustusratkaisuihin tai jopa lisää videoita.

Tämän vuoden alussa ajattelin, että haluaisin myös julkaista blogissani enemmän sisältöä, jopa useamman kerran viikossa. Tämä pohdinta oli selvästi tehty ennen äitiyslomalta töihin siirtymistä, sillä nyt minulle on käynyt hyvin selväksi, että kokopäivätyön ja yhden vauhdikkaan taaperon perässä juoksemisen ohella aikani ei riitä blogin päivittämiseen useamman kerran viikossa (varsinkin kun takaraivossani kummittelee yhä oma kirjaprojekti…). Toisaalta tunnen nykyään myös halua panostaa entistä enemmän sisällön laatuun julkaisujen määrän sijasta (ei sillä, että aikaisemminkaan julkaisuja olisi tullut kovin nopealla tahdilla). Voi siis olla, että tästedes julkaisuja ilmestyy kerran viikossa tai kahdessa tai jopa harvemmin, jos haluan panostaa jonkun julkaisun työstämiseen kauemmin tai jos minulla ei satu olemaan mitään sanottavaa. Olennaisinta on, että blogin päivittämisestä tulee jälleen mieluista ajanvietettä eikä vain aikaa vievä velvoite.  Jos blogin kirjoittamisesta nimittäin katoaa hauskuus, ei koko hommassa ole mitään järkeä.

Päässäni pyörii nyt myös runsaasti ideoita siitä, miten haluaisin kehittää blogini sisältöä visuaaliselta kannalta, mutta näihin asioihin palaan myöhemmin. Nyt minulla ei ole muuta sanottavaa kuin tervetuloa jälleen seuraamaan Tuulista päivää ja kuullaan myöhemmin! Kerron sitten tarkemmin, miksi päätimme jäädä vielä hetkeksi näihin puutaloneliöihin ja miten lapsiperheen arki sujuu asunnossa, jossa ei ole oikeastaan yhtään makuuhuonetta.

(Julkaisun kuvat on otettu kaaoksen keskeltä, kun asunnon järjestäminen oli vielä pahasti kesken.)

I know that things have been a bit quiet around here as of late, but with starting a new job and raising an energetic young boy, I just haven’t had the time or energy to devote to this endeavour. However, after taking a short blogging break, I’m now full of new ideas! This blog is going back to its roots, and from now on the focus will be on my two main passions: interior design and gardening. So stay tuned, new and exciting things are ahead!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.