Kun kerran aloittaa, ei voi lopettaa – eli järjestysvimman pyörteissä

tuulinenpaiva-fi-jarjestysvimma-kirjahylly

Hankimme muutama viikko sitten kotiimme levysoittimen sekä kaiutinjärjestelmän. Olohuoneen kirjahyllyyn piti raivata siis tilaa kahdelle kaiuttimelle, vahvistimelle sekä levysoittimelle. Tämä tarkoitti luonnollisesti kirjahyllyn tavaroiden uudelleenjärjestämistä, ja jos jokin on addiktoivaa puuhaa, niin tavaroiden järjestäminen. Muutos kirjahyllyssä ei ollut kovinkaan dramaattinen, mutta nyt kun kirjahylly on entistä paremmassa järjestyksessä, mieleni tekee järjestää myös kaikki muut kulmat kodissa. 

tuulinenpaiva-fi-jarjestysvimma-kirjahyllyn-organisointi

tuulinenpaiva-fi-jarjestysvimma-lundian-lipastot

Kirjahyllymme näyttää nyt uuden järjestyksen myötä paljon ryhdikkäämmältä, ja muutos on saatu aikaan vain järjestelemällä tavaroita uudelleen sekä siirtämällä joitain tarpeettomaksi jääneitä opiskelukirjoja piiloon varastoon odottamaan kierrätyskeskuksessa käyntiä. Suurimman eron entiseen tuo vanha Lundian lipastotaso, jonka siirsimme  yläkerrasta olohuoneeseen levysoittimen alustaksi. Nyt televisiotasona toimiva toinen Lundian lipasto sulautuu paremmin muuhun kirjahyllyyn, ja ihmettelenkin, miksi emme ennen ole hoksanneet tuoda toista lipastotasoa alakertaan. Unelmoin koko seinän peittävästä (paikalleen rakennetusta) kirjahyllykokonaisuudesta, ja nyt toisen lipaston kanssa vaikutelma on ainakin vähän enemmän sinne päin. Kattoon asti ulottuvat kirjahyllyt jäävät kuitenkin korkeassa olohuoneessamme vain haaveeksi. Eipä meillä toisaalta välttämättä olisi edes tarpeeksi kirjoja niin mittavaa hyllytilaa täyttämään.

tuulinenpaiva-fi-jarjestysvimma-kori-granitista

Hankimme kirjahyllyyn myös yhden uuden laatikon, jonka sisään piilotan läppärini, kuulokkeet, kameran, kalenterin ja muut olohuoneen pöydällä pyörivät tärkeät tavarat aina silloin kun ne eivät ole käytössä. Oli muuten todella vaikea löytää hyvännäköinen kannellinen laatikko, joka olisi tarpeeksi suuri läppäriä varten. Granitista löytyi kuitenkin kriteerit täyttävä kohtuuhintainen yksilö.

tuulinenpaiva-fi-jarjestysvimma-kirjahylly-korit

Olemme myös miettineet, että voisimme hankkia kirjahyllyn alimmalle tasolle, lehtikorin viereen, toisen samanlaisen korin Ikeasta. Sitä olisi tarkoitus käyttää säilytys- ja piilopaikkana vauvan leluille ja tarvikkeille, joita täällä olohuoneessa alkaa ensi vuoden puolella pyöriä. Myös neulontalangoille olisi tarkoitus hankkia uusi kahvallinen kori, jonka voisi tarvittaessa nostaa helposti pois näkyvistä olohuoneen vaatekaappiin.

tuulinenpaiva-fi-jarjestysvimma-kirjahylly-uudessa-jarjestyksessa

Olen todella tyytyväinen kirjahyllyn uuteen järjestykseen, ja siksi haluaisinkin nyt järjestysvimmoissani saada myös muutaman muun paikan kotona paremmin organisoiduksi. Ensinnäkin kylppärimme kaipaa hieman huomiota, sillä muutamien kuukausien päästä tilasta pitäisi löytyä tilaa myös vauvan vaipanvaihtopisteelle sekä kaikenlaisille tavaroille vaipparoskiksesta kylpyammeeseen. Olenkin tässä viime päivien aikoina kartoittanut hieman sopivia säilytysratkaisuja, ja uskon, että kylppäristämme tulee vielä ihan toimiva. Olisi tietysti mukavaa, että kylppäristämme tulisi myös mahdollisimman esteettinen mutta pienehkössä vuokra-asunnon monitoimitilassa ei välttämättä pysty sisustamisella briljeeraamaan. Kerron lisää sitten, kun olen edennyt johonkin tämän kylppärin järjestämisen kanssa!

tuulinenpaiva-fi-jarjestysvimma-lehdet-saarekkeella

Kotonamme on myös yksi kulma, joka ei tunnu pysyvän siistinä millään, ja se on keittiösaarekkeen päällys. Syömme oikeastaan kaikki arkiateriat saarekkeen ääressä ja näin ollen saarekkeelle tuppaa kerääntymään melkoisesti erilaisia lehtiä sekä postia. Aamun sanomalehdet heitän yleensä heti lukemisen jälkeen lehtiroskikseen, mutta erilaiset aikakausilehdet ja viikoittaiset uutislehdet jäävät usein pyörimään pöydälle pidemmäksikin aikaa. Se on ärsyttävää, sillä lehdet vievät tilaa saarekkeelta, jonka olisi kuitenkin tarkoitus toimia työskentelytasona. Nyt lehtiä pitää aina ensin siirrellä pois tieltä, jos saarekkeen ääressä haluaa alkaa leipomaan tai laittamaan ruokaa. Järjestysvimmoissani olen kuitenkin jo keksinyt lehtiongelmaan ratkaisun! Eteisen ja keittiön välisen käytävän seinälle voisi kiinnittää lehtitelineen, jossa säilytettäisiin luettavina olevia lehtiä. Vielä sopivaa lehtitelinettä ei ole tullut vastaan, mutta raportoin kyllä, kun sellainen osuu kohdalle, ja pääsemme vihdoin eroon saarekkeella pyörivistä lehtipinoista.

Kylppärin ja saarekkeen lisäksi keksin kyllä lisääkin paikkoja, joita kodissamme voisi järjestää paremmin. Esimerkiksi ulkovarasto, vaatekaapit sekä keittiön kuivatavarakaapit saattaisivat kaivata organisointia. Niiden järjestämisellä ei ole kuitenkaan niin hoppu, sillä ne eivät ole jatkuvasti näkyvissä. Jos järjestysvimmani ei osata laantumisen merkkejä kylppärin ja saarekkeen käsittelyn jälkeen, tiedän kuitenkin, minkä kimppuun käydä seuraavaksi!

tuulinenpaiva-fi-jarjestysvimma-henrietta-ja-levysoitin
Henrietta -lintu hengailee nykyään levysoittimen vieressä.

 

Once you start, you can’t stop – the latest in my organizational frenzy. A couple of weeks ago, we bought a new record player and sound system for our living room. That meant that we had to reorganize our bookcase to make enough room for the new equipment. Now that everything is in place, I’m really happy with our newly organized bookcase, and that has put me in a sort of organizational frenzy suddenly I want to reorganize almost everything in our whole apartment!  I think that the next thing that I’m going to tackle is our bathroom, since we have to make room for some baby stuff and a changing station – but I’ll tell more about it when that project develops! I’m also thinking that we should get a magazine rack for our kitchen, since nowadays all our magazines tend to pile up on our kitchen island. Hopefully we can find a suitable magazine rack soon! There are also some other parts of the house that I would like to reorganize (e.g. the kitchen cabinets and our storage cellar), but I think that I’ll begin with the bathroom and the magazine rack. Then, if my organizational frenzy is still alive and kicking, I know what I’m going to organize next…

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.