tuulinen päivä

Jatkuvasti muuttuva lastenhuone

Lastenhuoneen sisustaminen on hauskaa puuhaa, ja oman lisänsä hauskuuteen tuo se, että huoneen täytyy jatkuvasti muuttua lapsen mukana. Vähän aikaa sitten pääsin jälleen päivittämään Einon huonetta, kun entinen järjestys alkoi tuntua epäkäytännölliseltä ja monet esillä olleista leluista olivat jääneet 4-vuotiaan leikeissä vähemmälle huomiolle. Vaikka muutokset eivät olleet kovin suuria, tuntuu huone nyt aivan erilaiselta ja huoneen haltijakin vaikuttaa tyytyväiseltä uuteen järjestykseen.

En olekaan aiemmin julkaissut täällä blogissa kuvia Einon nykyisestä huoneesta entisessä järjestyksessään, mutta voin kertoa, että uusi järjestys on paljon parempi. Aikaisemmin kirjahylly oli sijoitettu nurkkaan suurimman ikkunan viereen ja nyt se siirrettiin sängyn viereen huoneen toiselle seinustalle. Samalla turkoosi samettinojatuoli siirrettiin ikkunan viereen. Muutoksen jälkeen huone tuntuu avarammalta ja lisäksi kirjahyllyn tavaroihin pääsee helpommin käsiksi. Lisäksi tein lelujärjestämistä: vähälle leikkimiselle jäänyt nukkekoti ja pienemmille suunnatut kuvakirjat muuttivat pikkusiskon huoneeseen ja legot ja lastenkirjat pääsivät paremmin esille. Eino sai huoneeseensa myös uuden suuren, tiikerikuvioisen taulun. Nojatuolin ylle voisi vielä hankkia lukulampun iltasatuhetkiä varten, mutta muutoin kaikki alkaa olla nyt valmista.

Huomattavaa Einon huoneessa on, että kaikki tilan kalusteet on hankittu ennen nykyiseen kotiimme muuttoa ja monet niistä ovat vanhoja kierrätyskalusteita. Vaikka kalusteita on hieman sekalainen kokoelma, olen koettanut luoda huoneeseen kuitenkin yhtenäisyyttä värivalinnoilla. Päävärit huoneessa ovat musta ja valkoinen höystettynä keltaisella vihreällä ja puulla. Tätä väriyhdistelmää rikkoo tosin turkoosi samettinojatuoli, mutta minusta on vain hyvä, ettei kaikki huoneessa soinnu liian täydellisesti yhteen.

Nämä kalusteet pysyvät Einon käytössä ainakin vuoden tai parin ajan, ja tämän jälkeen luvassa on suurempia muutoksia. Keltainen sänky ja pieni valkoinen lastenpöytä todennäköisesti siirtyvät pikkusiskon huoneeseen ja Einolle hankitaan uusi sänky sekä jonkinlainen työpöytä- ja hylly-yksikkö ajatuksella, että samat kalusteet voisivat olla käytössä teini-ikään asti. Itse olen ajatellut, että mustavalkoiset verhot, vihreä seinä, tiikeritaulu ja turkoosi nojatuoli sopivat hyvin myös vähän vanhemman lapsen huoneeseen. Katsotaan, millaisia mielipiteitä Einolla itsellään on sitten joidenkin vuosien kuluttua oman huoneensa sisustamisesta ja miten ne huoneen ulkonäköön vaikuttavat.

Tällä hetkellä 4-vuotiaan huoneessa näyttää siis tältä ja seuraavaksi työn alle pitäisi ottaa pikkusiskon huone ja siinä riittääkin vielä jonkin verran hommaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.