Joulutähti joka ikkunassa

tuulinenpaiva-fi-joulutahti-olohuoneessa

Tällä viikolla on vihdoin aika kaivaa varastosta kaikki ihanat joulukoristeet, mutta jo viime viikonloppuna loin kotiin vähän joulutunnelmaa laittamalla ikkunoihin joulutähdet. Yhteensä erilaisia ikkunatähtiä kotonamme on nyt kolme: yksi olohuoneessa, yksi makuuhuoneessa sekä yksi tähtikynttelikkö keittiössä. Voisi oikeastaan sanoa, että meillä on nyt jouluvalot jokaisella ikkunalla, sillä ainoat ikkunat kotonamme, jotka jäivät ilman valoja, ovat eteisen ja vessan pienet ikkunat sekä yläkerran kattoikkuna ja pienet vintti-ikkunat lattian rajassa. 

tuulinenpaiva-fi-joulutahti-olohuoneen-ikkunassa

Olohuoneen suuri valkoinen paperitähti on kaikista jouluvaloistamme näyttävin. Hankimme sen useampia vuosia sitten edelliseen asuntoomme, jossa oli suuret ikkunat. Nykyisessä kodissamme ikkunat ovat jopa vielä kookkaammat, joten paperitähti sopii loistavasti myös tänne. Yhtään pienempi joulutähti näyttäisikin mielestäni suuressa ikkunassamme mitättömältä. Nyt jo pelkkä joulutähti tuo olohuoneeseemme varsin jouluisen tunnelman!

tuulinenpaiva-fi-tahtikynttelikko-keittiossa

tuulinenpaiva-fi-tahtikynttelikko-keittion-ikkunalla

Keittiössä jouluista tunnelmaa luo viime vuonna Ikeasta hankittu kuparinvärinen tähtikynttelikkö. Moderni tunnelmavalaisin sopii hyvin keittiömme sisustukseen ja mielestäni on myös mukavaa, että kynttelikön kuparinen väri sointuu yhteen kattovalaisimen sekä ikkunassa riippuvan tuikkulyhdyn kanssa.

tuulinenpaiva-fi-joulutahti-makuuhuoneessa

Yläkerran makuuhuoneen ikkunassa majailee moderni pleksimuovinen joulutähti, joka on aikoinaan hankittu ensimmäiseen yhteiseen opiskelija-asuntoomme. Tähti on hyvin vähäeleinen, joten se sopii mainiosti yläkertaan, jossa ikkunat (lukuun ottamatta kattoikkunaa) ovat pieniä ja tunnelma on rauhallinen.

Jouluvalot ikkunoissa ovat joulukukkien sekä jouluisten leivonnaisten lisäksi itselleni tärkeimpiä juhlatunnelman luojia. On ihanaa, kun pimeänä joulunalusaikana voi oleskella kotona tunnelmavalojen loisteessa. Tavalliset marraskuun tiistaitkin tuntuvat heti erityisen miellyttäviltä, kun arkisia puuhia tekee kattolampun valon sijaan joulutähden loisteessa!

 

A Christmas star in every window. Last weekend, we dug out our Christmas window lights, and I have to admit that our home is starting to feel very Christmassy indeed! We hung up our large white star in our living room, and we placed our LED star candelabra in front of our kitchen window. Upstairs, our bedroom window features a more modern star lamp that is made out of clear plastic. Overall, I would say that having Christmas star lights is key for creating the right kind of Christmassy feel in our home. Even a typical November Tuesday, like today, feels more festive and cosy when you have a brightly shining star right in your living room. I can’t wait to put up all our other Christmas decorations next weekend!

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.