Jouluvalot tuikkivat lokakuussa

tuulinenpaiva-fi-jouluvalot-lokakuussa

Kirjoitin vähän yli viikko sitten, että minulla on uusi idea jouluvalojen ripustamiseen ulos tänä vuonna. Sunnuntaina toteutin viimein ideani, eikä siihen tarvittu valoköynnöksen lisäksi kuin risuja ja soraa omalta pihalta sekä vanha saviruukku. 

tuulinenpaiva-fi-jouluvalot-rakennusmateriaalia
Askartelumateriaalia omalta pihalta.

Ideani kaikessa yksinkertaisuudessaan oli siis ripustaa jouluvalot roikkumaan risukimpun oksilta. Kuulostaa hieman säälittävältä, mutta lopputuloksesta tuli mielestäni kiva ja aika näyttäväkin. Viime vuonna jouluvalot olivat kuistillamme kahden lyhdyn sisällä ja asetelma oli kyllä nätti, mutta loppujen lopuksi valot olivat melko huomaamattomat. Tänä vuonna kaipasin kuistillemme enemmän säihkettä ja sen tarpeen uudet risujouluvalot täyttävät hyvin.

tuulinenpaiva-fi-jouluvalot-ripustusta-vailla-valmis
Enää puuttuvat valot!

Sen lisäksi, että risuihin ripustetut jouluvalot ovat hienot, olivat ne myös todella halvat (lue: ilmaiset) toteuttaa. Keräsin pihaltamme risuja, saksin ne sopivaan pituuteen ja sidoin kimpuksi juuttinarulla. Laitoin kimpun saviruukkuun ja täytin sen irtosoralla, jota löytyy talomme takaa. Valmis!

tuulinenpaiva-fi-jouluvalot-asennuspuuhat

tuulinenpaiva-fi-jouluvalot-ennen-jalkeen

Kuistiamme somistaa tällä hetkellä uusien jouluvalojen lisäksi kaksi lyhtyä, kaksi kanervaistutusta sekä pieni posliininen kurpitsa. Somistuksien ansiosta vaikutelma kuistilla ei ole vielä liian jouluinen, mutta marraskuun puolivälin jälkeen ajattelin kyllä koristaa kuistin jo jouluisampaan asuun. Nyt on kuitenkin vielä aika nauttia syksystä, viimeisistä värikkäistä lehdistä sekä kurpitsoista kaikissa muodoissaan!

tuulinenpaiva-fi-jouluvalot-illalla-lokakuussa

Christmas lights in October. Previously, I wrote that I had a new idea for how I wanted to display our Christmas lights this year. Last Sunday, I hung up the lights on some sticks and small branches that we collected from our garden and stuck in a pot. I think the end result is quite striking, and the best part is that it didn’t cost us anything! The little ceramic pumpkin and the heather plantings ensure that our porch isn’t too Christmassy just yet – while I love Christmas, the right time for any real Christmas decorations is later in November, I think.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.