Kirjastohuoneen uusi järjestys

Lempihuoneeni kotona on kirjastohuone, kuten olen jo aikaisemmin kertonut. Kuitenkin jo pian muuton jälkeen minusta alkoi tuntua siltä, ettei huoneen järjestys ole paras mahdollinen. Kuluneen talven aikana olen viimein ehtinyt pohtia, miten huonekalut voisi sijoittaa huoneessa toisin ja muutama viikko sitten toteutimmekin kirjastohuoneessa pienen muodonmuutoksen.

Lähtötilanne kirjastohuoneessamme oli se, että kirjahylly- ja työpöytäyksikkö oli sijoitettu yhdelle pitkälle seinälle ja vieraspetinä toimiva vuodesohva toiselle seinustalle. Järjestelyn takia huone tuntui pitkulaiselta ja lisäksi ikkunan viereisiin nurkkiin jäi hukkatilaa. Huomasin myös, että kirjastohuoneen sohvaa ei tullut käytetyksi kovin usein, sillä sohvan sijainti ei ollut kaikista houkuttelevin. Lisäksi minua häiritsi myös se, että työpiste näyttöineen ja johtoineen näkyi suoraan keittiöön, kun katsoi kirjastohuonetta kohti.

Ratkaisimme nämä ongelmat sijoittamalla vuodesohvan ikkunan eteen ja siirtämällä työpöytäyksikön sille seinustalle, jossa vuodesohva ennen oli. Näin huoneen koko tila tulee hyödynnettyä paremmin ja järjestys tuntuu tasapainoisemmalta. Työpiste ei näy nyt myöskään enää keittiöön ja muutenkin työskentelypiste tuntuu mukavammalta, kun se on irrotettu muusta kirjahyllystä. Sohvan sijainti ikkunan edessä on paljon kutsuvampi ja sohvalla on nyt mukava lueskella tai tähystellä pihalla silloin tällöin liikkuvia peuroja ja jäniksiä. Sohva peittää hieman huoneen alempaa ikkunaa, mutta tämä ei haittaa minua, sillä suuresta ikkunasta ja huoneen lasiovesta tulee joka tapauksessa riittävästi valoa. Minusta on myös mukavaa, että kirjastohuone on tunnelmallinen ja aavistuksen hämyinen tila.

Muuten teimme kirjastohuoneessa vain pientä sisustuksellista hienosäätöä. Siirsimme taulujen ja viherkasvien paikkoja ja toimme kirjastohuoneeseen myös rahin, joka on ollut aikaisemmin olohuoneessa. Huoneeseen tarvittaisiin vielä erillisen pienen Lundia-lipaston tilalle jonkinlainen sopivan pieni kukka- tai sivupöytä. Sellaista täytyy siis etsiskellä kirpputoreilta. Muutoin kirjastohuone alkaa tuntua viimein valmiilta!

Tämän kasvin alla oleva lipasto on tarkoitus korvata sopivalla kukkapöydällä.

Toki haaveissani siintää aika, jolloin vierassohvan voi siirtää pois kirjastohuoneesta jompaankumpaan lastenhuoneeseen ja tilalle voisi laittaa esimerkiksi kaksi nojatuolia ja pienen pöydän, mutta tämän suunnitelman toteuttamiseen menee vielä ainakin n. 15 vuotta ja hyvä niin. Juuri nyt ajattelin nauttia kirjastohuoneesta sellaisena kuin se on!

P.S. Vinkkinä vielä, että julkaisen Instagramini tarinoissa pienet ennen ja jälkeen -videot kirjastohuoneesta. Tallennan myös videot talteen kohokohtiin. Käy siis kurkkaamassa videoita sieltä, jos kiinnostaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.