Kodin talvi-ilme

Kodin koristeleminen joulua varten on mukavaa, mutta lähes yhtä ihanaa on mielestäni joulutavaroiden korjaaminen pois tammikuun alussa. Yltäkylläisen ja koristeellisen juhlakauden jälkeen tuntuu innostavalta laittaa koti järjestykseen, asettua takaisin arkeen ja vaihtaa sisustuksen ilme raikkaammaksi ja talvisemmaksi. 

Itselleni sisustuksen ilmeen vaihtaminen tarkoittaa yleensä kodin tekstiilien ja pienten sisustusesineiden, kuten kynttilänjalkojen, päivittämistä. Mitään suuria investointeja kodin pikkutavaroiden ja tekstiilien vaihtaminen ei vaadi, sillä kierrätän vanhoja tyynyliinoja, tuikkukuppeja ja muita sisustustavaroita kodissa vuodenaikojen mukaan. Kun tiettyä tyynyliinaa tai kynttilänjalkaa ei ole katsellut vuoteen, tuntuu se taas aivan kuin uudelta, kun sen nostaa jälleen esille. Tietysti joskus minulle iskee mielihalu hankkia jotain uuttakin, mutta tyynyliinat ja pikkutavarat ovat onneksi aika edullinen tapa tuoda uutta ilmettä kotiin.

Tarkkasilmäiset voivat huomata, että olohuoneen lattialle on myös ilmestynyt harmaa babysitter. Toivottavasti piakkoin se pääsee myös käyttöön…

Vihreän ja kullan sävyisen joulun jälkeen kaipasin kotiimme erityisesti rauhallista talvitunnelmaa ja sinisiä sävyjä, joten valikoin olohuoneen sohvalle kolme sinisävyistä tyynyä valkoisen lampaankarvatyynyn kaveriksi. Kukallinen tyyny on uusi löytö Ikeasta ja muut tyynyt ovat vanhoja. Mielestäni sininen väri näyttää hauskalta keltaista sohvaa vasten ja siniset sävyt tietysti sointuvat yhteen mukavasti olohuoneen verhojen ja maton kanssa. Olohuoneen pöydän kynttiläasetelman vaihdoin myös joulun kultavihreiden sävyjen jälkeen astetta askeettisemmaksi. Kaikkien joulukukkien jälkeen mieleni tekee myös ostaa olohuoneen maljakkoon keväisempiä leikkokukkia. Vaaleanpunaiset ruusut olivat marketissa tarjouksessa, mutta ne taisivat olla hutiostos, sillä kukat eivät kestäneet hyvinä kuin muutaman päivän. Useimmiten hankin kotiin edullisia neilikoita, sillä ne säilyvät pirteän näköisinä parhaimmillaan yli kaksi viikkoa. Ehkäpä niitä siis seuraavaksi!

Keittiössä olen joulun jälkeen vaihtanut vain saarekkeen tabletit tonttukuvioisten sijaan yksinkertaisiin harmaisiin. Jouluinen kukka-asetelma, tähtikynttelikkö ja piparkakkurasia ovat myös saaneet väistyä, mutta lampaantaljat jätin saarekkeen tuolien päälle. Talven edetessä hieman pidemmälle ilmestyy keittiöön kaikenlaisia kasveja esikasvatettavaksi, mutta vielä näin tammikuussa tuntuu hyvältä, että keittiössä vallitsee siisti ja rauhallinen tunnelma.

Styling our home for winter. Even though I love Christmas, it always feels really nice to put away all the ornaments and shiny things at the beginning of January and create a fresh and cosy winter atmosphere for our home. After spending a very green-and-gold Christmas, I was craving for more blue coloured tones, so I chose some blue pillowcases for our couch. In addition, I also changed up the candle arrangement on the dining table to a more neutral and wintery one. In our kitchen, I just put away all the Christmas stuff, and now it has a more minimalistic and calming atmosphere. As spring approaches, I know I’ll start to long for more colours and greenery, but for now, in the middle of winter, a more simple kind of home décor feels just right!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.