tuulinen päivä

Kuulumisia ja suunnitelmia vuodelle 2022

Niin vain on vierähtänyt yli kolme kuukautta viimeisimmästä blogijulkaisustani. Pienen blogitaukoni aikana en ole juuri ehtinyt pohtia sisustus- ja puutarhajuttuja, mutta nyt kevään vähitellen lähestyessä kodin laittaminen ja puutarhahaaveilu alkaa jälleen kiinnostaa. Ajattelin, että voisin tässä julkaisussa kertoa, mitä kaikkea olen suunnitellut vuodelle 2022. 

Autotalli ja varasto järjestykseen & kuntoilunurkka pystyyn

Ensimmäisenä kotiprojektina talvella on edessä autotallin ja varaston järjestäminen. Tavoitteena on raivata autotalliin lisää tilaa, jotta voimme tehdä tallin nurkkaan mukavamman kuntoilunurkan. Tällä hetkellä treenaamme crosstrainerilla pölyisen sähkögrillin ja maalipurkkien välissä, joten muutokselle on todella tarvetta.

Kuraeteisen pieni päivitys

Kuraeteisemme on pieni ja melko toimiva, mutta pieniä parannuksia on silti suunnitelmissani. Kirpparilta hankittu hattuteline on tarkoitus maalata ja lisäksi haluaisin ratkaista ongelman siitä, miksi eteisen penkille kerääntyy jatkuvasti kaikenlaista tavaraa välikulkumatkalla jonnekin.

Kirjastohuoneen järjestys & somistus

Kirjastohuone on ollut kovassa käytössä näinä etätyöaikoina, ja virtuaalikokousten lomassa olen katsellut ympärilleni ja pohtinut, miten tilasta voisi tehdä vielä viihtyisämmän ja käytännöllisemmän. Ainakin laatikoiden ja hyllyjen järjestämistä on edessä ja muutamia pieniä somistusideoitakin on muhimassa.

Kevään suurin projekti: leikkimökki pihalle

Kevään aikana pihalle olisi tarkoitus pystyttää lasten (ja omaksikin) iloksi leikkimökki. Tiedossa on siis rakennus- ja maalauspuuhia sekä tietysti vaihe, jota odotan itse eniten: mökin sisustaminen. 

Leikkikeittiön tuunaus

Keväällä rakennettavaan leikkimökkiin olen ajatellut sijoittaa leikkikeittiön, jota varten olen jo hankkinutkin kaikenlaisia purnukoita ja pieniä ruoanlaittoastioita. Keittiökalusteen ajattelin tuunata Ikean leikkikeittiöstä. Tästä tulee varmasti mukava pieni DIY-projekti kevättalven aikana!

Pihalla riittää puuhaa: roskakatos, kulkureitit, patio, pensasaita ja hyötytarha

Kunhan kinokset pihalta sulavat, on aika ryhtyä pihatöihin, jotka eivät ihan heti lopukaan. Tehtävälistalla on ainakin pihan kulkureittien viimeistely, roskakatoksen pystytys, pensaikkojen istuttamista takapihalle, pation laatoitus ja kasvilavojen rakentaminen hyötytarhaa varten. Odotan myös ensimmäistä kevättä kasvien istuttamisen jälkeen. En malta odottaa, että näen miten jo istuttamani puut, perennat ja kukkasipulit heräilevät talven jälkeen.

Operaatio terassi toimivammaksi: ruokailuryhmä patiolle ja terassi oleilukäyttöön

Kesällä suunnitelmissamme on myös tehdä terassistamme toimivampi. Suuri ruokailuryhmä imaisee tällä hetkellä valtaosan terassista, joten ajattelimme siirtää sen uudelle patiolle, joka on tarkoitus laatoittaa terassin viereen. Terassille hankimme taas jonkinlaisen loikoilusohvan ja sisustamme terassista koko perheen oleilupaikan. 

Tekemisestä ei siis ole pulaa tänäkään vuonna ja hyvä niin. Kotona puuhastelu on mukavinta ja erityisen ihanaa on nähdä, miten pihamme muodonmuutos sora- ja mutakentästä viihtyisäksi puutarhaksi jatkuu tänä vuonna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.