Makuuhuoneen uudet tummat ja kiiltävät vaatteet (tai samettifanin tunnustukset)

Syksyn aikana samettisilta sisustustuotteilta ei ole voinut välttyä, jos on edes sivusilmällä sattunut vilkaisemaan Pinterestiä, Instagramia tai mitä tahansa sisustuslehteä. Omassa kodissanikin samettiset asiat ovat olleet esillä jo pitkään: yläkerrassamme on samettinojatuoli, vielä alle vuosi sitten meillä oli samettinen sohva ja liinavaatekaapissamme lojuu ainakin 5 erilaista samettityynyliinaa. (Teini-ikäisenä käytin myös ahkerasti samettihousuja ja muistan myös yhden vihreän samettiviitan…) Nyt tällaisella samettihaukalla pitäisi olla siis varsinaiset kissanpäivät, kun kaupoista löytyy kaikki mahdolliset kuviteltavissa olevat samettiset asiat verhoista pikkupöksyihin. 

Ikäväkseni olen kuitenkin huomannut, etten jaksa innostua samettijutuista entiseen tapaan, koska sametti pursuaa tällä hetkellä joka tuutista ja tuntuu vähän liian trendikkäältä. Koko syksyn ajan olen siis tapojeni vastaisesti jättänyt samettituotteet kauppojen hyllyille, kunnes muutama viikko sitten haukansilmäni osuivat H&M Homen valikoimissa johonkin kiiltävään, pehmeään ja, no, samettiseen.

Niin siinä siis kävi, että hankin uuden samettisen päiväpeitteen ja nyt olen pudonnut (tai laskeutunut pehmeästi) jälleen syvälle samettifanitukseen. Uusi päiväpeite tasapainoilee kaikessa violetissa kiiltävyydessään ihanan ylenpalttisuuden ja mauttomuuden rajamailla, mutta oikeastaan juuri siksi siitä pidänkin. Olen aina vieroksunut liian vaaleita sisustuksia, mutta varsinkin viime aikoina olen kaivannut ympärilleni tummia ja lämpimiä sävyjä, pehmeitä asioita ja erilaisia kuoseja. Onneksi asumme vuokra-asunnossa, sillä muuten saattaisin olla tapetoimassa kaikkia kotimme seiniä esimerkiksi mustalla fasaanikuvioidulla tapetilla. Uusi päiväpeite on joka tapauksessa varsinainen täsmäisku tämänhetkiseen pehmeän maksimalismin kaipuuseeni. Se on pehmeä, tumma ja kaukana vähäeleisestä.

Kiitos uuden päiväpeitteen, sametti kiinnostaa minua siis sisustuksessa jälleen pienen kyllästymisreaktion jälkeen. (Teini-iän pinkkeihin samettihousuihin ei ole kuitenkaan paluuta.) Tällä hetkellä kotimme ei tosin kaipaa yhtään uutta tavaraa, lukuun ottamatta säilytyslaatikoita Einon tavaroille, mutta nyt voin ottaa uudelleen käyttöön vanhoja samettityynyliinoja ja ottaa ilon irti vanhasta samettinojatuolistamme ja uudesta päiväpeitostamme. Nyt joulun lähestyessä on muutenkin hyvä tilaisuus laittaa esille lisää värejä ja kuoseja ja irrotella enemmän sisustuksen kanssa. Viime jouluna lähestymiseni joulukoristeluun noudatti ”vähemmän on enemmän” -linjaa, mutta tänä jouluna luulen, että lopputulos muistuttaa enemmän Fanny & Alexander -elokuvaa. Kerron tämän vuoden joulukoristeluista lisää vielä myöhemmin, nyt minua kutsuu kuitenkin mukillinen glögiä ja muutama jakso Todella upeeta.

Lately, I’ve been thinking about velvet, and while I’m not usually too interested in following the very latest trends, I couldn’t resist this velvet bedspread from H&M Home (I especially like how it toes the border between tasteful and tasteless). And now that I’ve been inspired by its gaudy luxuriousness, I think that this year’s Christmas decorations will also follow a “more is more” mindset. More on this as the season approaches.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.