Pihalta pöytään: Mangoldi-lehtikaali-kookoskeitto

tuulinenpaiva.fi-chard-and-kale-from-my-garden

Parasta kasvilavaviljelyssä on tietysti oman sadon hyödyntäminen. Tein tällä viikolla kookoksista sosekeittoa, johon sujahti kätevästi runsaasti satoa tuottavaa mangoldia sekä lehtikaalia.  

tuulinenpaiva.fi-chard-and-kale

tuulinenpaiva.fi-chard-kale-coconut-soup

Keitosta tuli todella miedon ja miellyttävän makuista ja ennen kaikkea oli mukava löytää uusi käyttötarkoitus mangoldille. Aikaisemmin olen käyttänyt mangoldia lähinnä lisukkeena pastakastikkeissa, salaateissa ja munakkaissa, mutta mangoldi toimii mahtavasti myös sosekeiton päätähtenä. Itse tein tämän keiton puolikkaana määränä ja siitä riitti suuret annokset kahdelle nälkäiselle syöjälle.

Mangoldi-lehtikaali-kookoskeitto (6 annosta)

250 g lehtimangoldia
125 g lehtikaalia
2 hienonnettua keskikokoista sipulia
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
750 ml kasvislientä
2 x 400 ml tölkkiä kookosmaitoa
suolaa ja mustapippuria

1. Käsittele mangoldi ja muut vihannekset, irrota lehdet ruo’oista ja suikaloi.

2. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan tai kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää vihannekset, liemi ja kookosmaito ja kiehauta. Anna kypsyä n. 10 minuutin ajan soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile.

 

Resepti on alun perin teoksesta Soppakirja, toim. Sophie Grigson, Schildts, 2010

 

From my garden to the table: Chard-kale-coconut soup. The best part about growing your own vegetables is of course enjoying the veggies of your labour! This week, I made chard-kale-coconut soup: it was lovely and a great way to use chard, which has been growing extremely well in my garden.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.