Meidän parveke: pieni, urbaani ja vehreä

Nykyiseen asuntoomme kuuluu parveke, jota ei voi kutsua tilavaksi tai äärimmäisen kauniiksi metallisine seinineen ja putkineen. Parvekkeen urbaanin teollisesta ulkonäöstä huolimatta, halusin tehdä tilasta kesäksi viihtyisän istuskelupaikan ja onnistuin mielestäni hyvin vain kukkabudjetin ja muutaman kukkalaatikon hinnalla! Ratkaisevana tekijänä tässä muodonmuutoksessa oli ajatus, että enemmän on enemmän mitä parvekekasveihin tulee.

Halusin, että parvekkeen kukkaistutukset olisivat villit ja rönsyävät, sillä parveke on itsessään niin karu ja metallinen. Kovin romanttisen hörselöisiä kukkia en kuitenkaan halunnut valita, sillä kontrasti urbaaniin parvekkeeseen olisi ollut mielestäni liian suuri. Lopulta päädyin oranssi-sini-valkoiseen värimaailmaan ja istutin kukkalaatikoihin valkoista siniviuhkaa, sinisalviaa, oransseja markettoja, hopeaputousta, laventelia, pensaskrassia, lehtipersiljaa ja hieman salaattia. Parvekkeen kaiteella on lisäksi yksi laatikko, jossa kasvaa erilaisia salaatteja. Parvekkeen seinää peittämään olen ripustanut isäni nikkaroiman puutarhahyllyn, jossa kasvaa rehevä amppelimansikka ja sitruunabasilika. Pienellä parvekepöydällä on vielä kasvamassa korianteria, basilikaa ja mangoldia. Yllättävän paljon kasveja saa siis pieneenkin tilaan laitettua! Nyt alkukesästä istutukset eivät tietenkään ole vielä aivan rehevimmillään, joten on hauska nähdä, miltä parvekkeella näyttää sitten loppukesästä.

Parvekkeella on ollut tähän mennessä oikein mukava istuskella, ja vaikka olemme aivan keskellä kaupunkia, on tunnelma suhteellisen rauhallinen, kiitos Vartiovuorelle avautuvien maisemien. Tämä kesä kuluu siis nauttimalla auringosta pienessä urbaanissa keitaassamme, mutta ajatuksissani mietin jo tulevaa kesää ja ensimmäisen täysin oman puutarhan laittamista. Siitä tulee riittämään kerrottavaa myöhemmin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.