Ei mitä tahansa seinäntäytettä

tuulinenpaiva.fi-art-donoghue

En pidä paljaista seinistä ja viihdyn paremmin tiloissa, joissa seinillä on jotain kiinnostavaa katseltavaa. Kodin ei tarvitse muistuttaa taidegalleriaa, mutta taulut, julisteet ja valokuvat tekevät tilasta mielestäni asutun näköisen sekä persoonallisen. Ei ole kuitenkaan yhdentekevää, millä kodin seinät koristelee. 

Blogeja ja sisustuslehtiä selatessani usein hämmästelen, kuinka vähän ihmisillä on täytettä kotiensa seinillä. Ja silloinkin, kun seinille on jotain päätetty laittaa, siellä useimmiten killuu kehyksissä englanninkielinen kevytfilosofinen lainaus tai Keep Calm and Carry On -juliste. Välillä kehykset on sivuutettu kokonaan ja sitaatit on maalattu koukeroisella käsialalla suoraan seinään. Omaa silmääni eivät nämä nykyään kaikkialla näkyvät tekstinpätkät miellytä.

tuulinenpaiva.fi-art
Ylempi printti Jeremy Miranda ja alempi Michelle Morin. Kehykset Ikeasta. (Taulujen kuvaaminen aurinkoisella säällä on muuten haastavaa!)

Itse olen valinnut kodin seinille ripustettavat asiat yksinkertaisella metodilla: laitan katseltavaksi vain sellaisia juttuja, joista itse pidän. Joillekin maisemataulut, lasten piirustukset tai jopa ne tekstijulisteet ovat hienointa ikinä, itse taas olen valinnut seinilleni mm. kukkahattupäisen tiikerin. Makuja on monia, mutta kamalinta on mielestäni se, ettei tuo makuaan valinnoissaan rohkeasti esille. Jos kulkee kaikessa sisustamiseen liittyvässä tuttua ja turvallista keskitietä, on vaarana, että koti alkaa muistuttaa hotellia tai kerhotilaa.

tuulinenpaiva.fi-art-donoghue2
Taulu Lola Donoghue, kehykset kehystysliikkeestä.

Mutta mistä löytää persoonallista ja kiinnostavaa katseltavaa seinille? Me olemme mieheni kanssa hankkineet suurimman osan tauluistamme artistien omista Etsy-kaupoista. Lisäksi yhden printin ostimme yhdysvaltalaisesta taideverkkokaupasta. Kaikki taulumme ovat taideprinttejä, sillä budjettimme ei veny alkuperäisten taideteosten ostamiseen, emmekä välttämättä haluakaan käyttää suuria summia taideteoksiin. Edullisia printtejä on myös helppo vaihdella, jos samojen kuvien katselu alkaa kyllästyttää. Laadukkaat printit huolellisesti kehystettyinä eivät ehkä ole sijoitus oman taidekokoelman perustamiseen, mutta ainakin ne ovat melko edullinen sijoitus oman kodin viihtyvyyteen. Netin lisäksi taideprinttejä voi hyvin metsästää myös erilaisista myyjäisistä, taidegallerioista ja lomamatkoilta. Itse pidän silmät auki aina esimerkiksi selaillessani Pinterestiä tai käydessä käsityömyyjäisissä tai pienissä putiikeissa ulkomailla. Ikinä ei tiedä, mitä tulee vastaan! Enpä tiennyt muutamia vuosia sitten, että ihastun netissä kuvaan punastelevasta, hattupäisestä tiikerirouvasta, mutta niin vain se on ilahduttanut minua päivittäin seinälläni jo usean vuoden ajan.

tuulinenpaiva.fi-art-vashti
Kuva Jahna Vashti. Kehykset kirpputorilta.

 

Taideverkkokauppa Sebastian Foster

Omia Etsy -suosikkejani:

Lola Donoghue

Jahna Vashti

 

What to put on my walls. I think it’s important to choose what to hang on your walls based on your own personal taste. Personally, I dislike the kinds of posters with text or philosophical ”wisdoms” on them that you see everywhere nowadays. I’m more into finding artwork that somehow resonates with my own taste – and sometimes that just happens to be a painting of a tiger with a dainty hat. It’s easy to find interesting art prints on Etsy, in art fairs or abroad, and they’re a great way of adding a nice and personal touch to your walls without having to spend too much!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.