Olohuoneen uudet verhot (osa 2)

Siitä lähtien kun hankimme olohuoneeseemme uuden sohvan, olen pohtinut olohuoneen verhojen vaihtamista.  Tummansiniset verhot, jotka riippuivat ikkunassa noin vuoden ajan, sopivat hyvin vanhan kullankeltaisen sohvamme pariksi, mutta uuden vihreän sohvan ja sinisten verhojen liitto ei miellyttänyt omaa värisilmääni. Tuli siis aika hankkia uudet verhot ja omaksi yllätyksekseni päädyin valkoisiin. 

En ole suuri valkoisen ja vaalean sisustuksen ystävä, mutta minusta tuntui siltä, että olohuoneemme kaipasi vaaleita verhoja tasapainottamaan kontrastia vihreän sohvan, iranilaisen maton ja melko vaalean ruokailutilamme välillä. Aikaisemmin, kun olohuoneen ikkunaa reunustivat siniset verhot, ruokailutila tuntui minusta liian vaalealta ja irralliselta suhteessa muuhun huoneen sisustukseen. Uudet valkoiset verhot sitovat huoneen eri elementit mukavasti yhteen, vaikka valkoinen ei olekaan kaikista mielikuvituksellisin väri verhoille. Joskus täytyy kuitenkin malttaa mielensä ja valita sisustuskokonaisuuden kannalta järkevin vaihtoehto, vaikka kaikenlaiset kuviolliset paratiisilintukankaat kuinka houkuttelisivat. Sohvatyynyjen kanssa voi kuitenkin onneksi vähän hullutella, ettei huoneesta tule sentään aivan liian harmoninen ja harkittu kokonaisuus.

Uudet pellavakankaiset verhomme ovat Ellokselta, josta löytyi tarpeeksi pitkät verhot korkeaan huoneeseemme. Nämä verhot olivat jopa liian pitkät, joten lyhensin niitä itse. Lyhennysprojekti tosin meni vähän sinne päin, sillä mittasin verhot huolimattomasti ja ne jäivät yhä aavistuksen liian pitkiksi. Tilanne ei ole kuitenkaan niin paha, että viitsisin ottaa ompelukoneen uudestaan esille. Monissa asioissa olen pikkutarkka perfektionisti, mutta ompelujutuissa menen usein sieltä, mistä aita on matalin, sillä minä ja ompelukone emme todellakaan ole bestiksiä.

Valkoiset verhot olivat melko edullinen hankinta, kiitos alennuskoodin, mutta minusta tuntui silti aavistuksen tuhlaavaiselta vaihtaa verhot, jotka olivat olleet käytössä vasta vuoden ajan. Lohduttaudun sillä, että siniset verhot löytävät varmasti paikkansa jossain toisessa huoneessa, jossain tulevassa asunnossa. Siihen asti katselen tyytyväisenä uusia vaaleita verhojamme ja annan pölyn laskeutua ompelukoneen päälle.

 

Ever since we bought our new couch, I’ve been thinking about switching our blue living rooms curtains for something that matches the couch better. To my own surprise, I ended up choosing these white linen curtains — while I usually like to use bolder colours and patterns, these curtains help balance our room into one cohesive whole, dining area and all.

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.