Piha kuntoon kesäksi: hankintoja ja suunnitelmia

Pienehkö pihamme vuokra-asuntomme kyljessä ei alun perin ollut mikään varsinainen kesäkeidas. Kun muutimme tänne hieman alle kaksi vuotta sitten, pihalla ei kasvanut oikeastaan yhtään mitään. Lisäksi harmaa sora-alusta ja patioalue tekivät yleisilmeestä ankean, vaikka sinänsä pihapiiri täällä vanhassa puutaloyhtiössä on idyllinen ja vehreä. Olemme jo tehneet paljon pihan viihtyisyyden eteen; mm. pystyttäneet kaksi kasvilavaa, istuttaneet perennoja ja hankkineet kesäkalusteita. Viime kesä oli kuitenkin vielä uuteen pihaan tutustumisen aikaa ja luulen, että vasta tänä kesänä piha alkaa oikeasti näyttää viihtyisältä ja siltä, että siellä ovat viettäneet aikaansa viimeisimpien vuosien kuluessa muutkin kuin pulskat oravat. 

Kuvat: Ellos ja Pinterest

Kun ulkona on viime aikoina vihmonut räntää, rakeita ja vettä olen ammentanut lohtua piha-asioiden suunnittelusta. Kasvilavasuunnitelmat on jo lyöty lukkoon ja parhaillani pohdin pihan somistamista. Ehdin jo muutama päivä sitten tilata pihalle muutamia uusia juttuja Ellokselta. Uudet istuintyynyt, muovinen ulkomatto ja betoninen kukkaruukku ovat matkalla luokseni ja luulen, että näillä pienillä jutuilla on iso vaikutus pihan oleskelualueen ilmeeseen.

Viime kesänä pihallamme näytti tältä.

Haluaisin pihallemme myös porrashyllykön, jonka askelmilla voisin kasvattaa yrttejä ja kesäkukkia. Valmiita porrashyllykköjä löytyy kyllä kaupoista, mutta ajattelin, että sellainen olisi kyllä helppo (ja halpa) tehdä itsekin. Kellarissamme on yhä viime vuoden kasvilavaprojektista ylijääneitä lautoja, joten Sam saa tehtäväkseen nikkaroida pihallemme hyllykön toukokuun aikana. Laitan myöhemmin tänne sitten kuvia valmiista hyllyköstä!

Kesäkukkaistutukset ovat myös olleet pohdinnassani, mutta niiden toteuttaminen jäänee vasta toukokuun loppupuolelle, jolloin toivottavasti kylmät kelit ovat lopullisesti ohi. Tänä kesänä näkisin pihallamme mieluusti kirkkaan värisiä kukkia viime kesän pastellihempeilyiden jälkeen. Muutenkin yritän tänä vuonna kesäkukkien kohdalla noudattaa ”vähemmän on enemmän” -linjaa, ja panostaa yrttien ja vihannesten viljelyyn. Ihanaa kuitenkin, että kaikki puutarhajutut ovat vielä edessä! Ennen pihapuuhien aloittamista täytyisi tosin siivota kellari talven jäljiltä. Hiiret nimittäin löysivät tiensä kellariimme ja nyt joka paikka on pienten mustien pipanoiden peitossa… Näitä pihaelämän iloja!

Getting our yard ready for the summer: purchases and plans. When we first moved to our current apartment, our small yard certainly wasn’t what you would call a summer oasis. Even though we did make some fairly extensive changes and additions, it’s still safe to say that the previous summer was spent on getting to know what does and doesn’t work in our outdoor space.

My plans for this summer are fairly simple: some new additions, such as new seating cushions, a concrete flower pot and a plastic outdoor rug, as well as a DIY garden shelf for growing herbs and summer flowers, which Sam will make in the near future (more on that project at a later date). So yes, there’s still lots to do, but we’re making steady progress!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.