Projektina galleriaseinä portaikkoon: japanilaisia kissoja ja söpö ristipistotyö

Eino sai ristiäislahjaksi kummisedältään ja tämän tyttökaverilta hienon ristipistotaulun. Haluan ehdottomasti laittaa taulun seinälle, mutta vauvan omaan huoneeseen sitä ei voi laittaa, sillä siellä ei ole oikeastaan ollenkaan seinäpinta-alaa. Suunnitelmissani onkin laittaa ristipistotyö portaikon seinälle, jossa on jo muutama muu taulu. Ristipistotaulu voisikin toimia hyvänä alkusysäyksenä galleriaseinälle, jollaista olen jo pitkään kaavaillut portaikon päänmenoksi. Miksi katsella päivästä toiseen tylsiä valkoisia seiniä, jos muitakin vaihtoehtoja on olemassa? 

Einon lahjaksi saaman ristipistotaulun lisäksi ajattelin hankkia portaikkoseinälle myös yhden uuden taideteoksen. Mistään mittavasta investoinnista ei ole kyse, vaan ajattelin tilata Etsystä erään taideprintin, jota sekä minä että Sam olemme jo pitkään vilkuilleet sillä silmällä. Kyseisessä printissä on kimonoihin pukeutuneita kissoja, jotka yrittävät pyydystää lintua. Printti on täydellisen hupsu ja pitkään epäröin sen hankkimista, sillä mielikuvissani aikuisten ihmisten kodeissa ei ole seinillä tällaista höpötaidetta, vaan vakavammin otettavia grafiikkavedoksia tai taiteellisia mustavalkokuvia. Sittemmin olen kuitenkin onneksi tullut järkiini ja ymmärtänyt, että kodin seinille kannattaa hankkia vain omia silmiä miellyttäviä juttuja, olivat ne sitten hassuja japanilaisia kissoja, hattupäisiä tiikereitä tai mustavalkoisia maisemavalokuvia. Sisustuksen ei tarvitse olla vakavaa ja tärkeintä on, että itseä hymyilyttää ankeinakin maaliskuun päivinä, kun katselee kodin seiniä.

Portaikon seinällä oli jo entuudestaan kaksi taulua sekä Mishka -olympiamaskotti. Possuprintti on matkamuisto Lontoosta ja seinäkarhun olen saanut aikoinaan mummoltani.

Galleriaseinä portaikkoon on siis valmistumassa hyvää vauhtia ja uusia tauluja lisään kokonaisuuteen sitten, kun sellaisia löytyy. Vielä seinä ei muistuta Pinterestistä löytyviä yksilöitä, mutten halua turhaan kiirehtiä tämän projektin kanssa. En nimittäin halua seinilleni tyhjänpäiväistä täytettä, vaan odotan mieluusti, että oikeat teokset tulevat vastaan. Voi olla myös, että perheemme pienin jäsen alkaa seuraavien parin vuoden sisässä ilmaista itseään taiteellisesti, ja sellaisille taideteoksille kotimme seinillä riittää varmasti aina tilaa.

My next project: A gallery wall for the stairway. Our son Eino recently received a very cute needlepoint picture that was made by his godfather’s girlfriend, and I couldn’t wait to hang it up! The only problem was the lack of suitable wall space in Eino’s room, so I had to come up with an alternative place for it. In the end, I decided that the right place is on the stairway wall. Now that the cute needlepoint picture is in its place, I realised that I want to turn the stairway wall into a full-blown gallery wall — and that means getting some additional pieces of art. However, I’m not going to rush this project, since I’d rather wait to find the right pieces than just buy any random prints. There is one quirky print that we might end up getting, though… somehow I have a feeling that a group of silly kimono-clad cats would fit in nicely on our future gallery wall!     

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.