Rauhallinen syksy kotona: tyynyjä, kynttilöitä ja yksi värikäs maljakko

Syksy eli lempivuodenaikani on jälleen alkanut. Hienoa syksyssä on tietysti kaikkien kliseisten syysasioiden (kynttilät, teen juominen, kotoilu yms.) lisäksi se, että oman kodin sisustaminenkin alkaa taas kiinnostaa uudella tavalla. Vaikka tällä hetkellä lähes kaikki sisustusintoni valuu taloprojektiin, olen kuitenkin tehnyt muutamia pieniä piristäviä muutoksia kotona. Tyynynpäällisten ja pöytäliinan vaihtaminen ja muutamien sisustustavaroiden järjestely ei onneksi vaadi paljoa aikaa eikä energiaa. Mitään uuttakaan ei tarvitse hankkia, kun voi vain kierrättää jo omia vanhoja tavaroitaan.

En ole sellainen ihminen, joka vaihtaa verhot aina sesongin mukaan, mutta olen ehdottomasti sellainen ihminen, joka vaihtaa sohvan koristetyynyjen päälliset vuodenajan mukaan. Kesäisin suosin räikeämpiä värejä ja erikoisempia kuoseja, mutta syksyn tullen kaipaan yleensä jotain maanläheisempää ja kotoisan näköistä. Tämän syksyn valinnat sohvan tyynyiksi ovat melko yksinkertaiset poltetun oranssin väriset raidalliset tyynyt ja yksi valkoinen hapsullinen tyyny.

Vaihdan koristetyynyjen päälliset vuodenajan mukaan myös makuuhuoneissa. Tämän hetkinen makuuhuoneemme on tosin kokonaisuudessaan melko epäkiinnostava kompromissitila, joten sen sisustaminen ei innosta minua yhtä paljon kuin muiden huoneiden. Uudet tyynyt kuitenkin saavat tilan tuntumaan vähän syksyisemmältä ja viihtyisämmältä.

Suurimman osan kotona vietetystä ajasta kulutamme olohuoneessa ja ruokailutilassa. Vuodenajan ja oman fiiliksen mukaan vaihtelen näiden tilojen ikkunalaudoilla, ruokapöydällä ja sohvapöydällä olevia esineitä. Muutokset ovat harvoin kovin mullistavia, mutta joskus ihan vain kaitaliinan ja kynttilänjalkojen vaihtaminen muuttaa huoneen ilmettä.

Olen myös pitkästä aikaa ottanut käyttöön sukulaisilta saadun suuren värikkään maljakon. Pitkän aikaa koin, että maljakko oli vähän liikaa kaikkea, mutta nähtyäni kesällä Elle Decor –lehdessä artikkelin Margaretha Missonin kodista aloin nähdä värikkään maljakon uusin silmin. Erikoinen, möhkälemäinen ja vähintään 10 eri väriä sisältävä maljakko tuntui ehkä hetki sitten vanhanaikaiselta, mutta nyt taas jotenkin hauskalta. Näin helposti minuun näemmä joskus vaikuttaa lehdistä ja muualta tulevat vaikutteet.

Tällaiselta meillä näyttää siis nyt tänä syksynä, ensi syksynä saankin miettiä sohvatyynyjä, kynttilöitä ja muuta kivaa omassa talossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.