Seinämää (ja muutamaa muuta asiaa) vaille valmis lastenhuone

tuulinenpaiva-fi-lastenhuone-edistyy-7

Tämän syksyn suurin sisustusprojekti eli lastenhuone on viime aikoina edistynyt huomattavasti. Tila näyttää nyt enemmän varsinaiselta huoneelta kuin aikaisemmin, vaikka sieltä uupuu vielä yksi väliseinä sekä joitakin sisustusjuttuja. Kaikki huoneen kalusteet ovat nyt jo paikoillaan ja olen saanut kiinnitettyä myös verhot huoneen ”sisäänkäynnin” eteen. On mukava nähdä, kuinka huone alkaa pikkuhiljaa muodostua yläkerran pieneen tilaan, jossa ei ollut aikaisemmin muuta kuin muutama ylimääräinen tuoli ja nukkekoti!  

tuulinenpaiva-fi-lastenhuone-edistyy-4

Lastenhuonetta varten käytössä oleva tila ei ole muutamaa neliötä suurempi, mutta kaikki tarvittavat kalusteet mahtuvat tilaan kohtalaisen hyvin. Kovin montaa eri vaihtoehtoa kalusteiden järjestykselle viistokattoinen ja seinätön tila ei tosin mahdollista.

tuulinenpaiva-fi-lastenhuone-edistyy-8

tuulinenpaiva-fi-lastenhuone-edistyy-5

Portaiden kaiteen eteen sijoitettu hoitopöytä on löytö kirpputorilta. Pöytä oli alun perin vaaleankeltainen, mutta maalasimme sen itse valkoiseksi. Vaihdoimme myös laatikoiden kultaiset vetimet mustiin. Vaikka kirpputorilta löytynyt hoitopöytä ei ole järjettömän suuri, vie se kuitenkin pienestä lastenhuoneesta jonkun verran tilaa. Onneksi pöytää ei tarvita kuin hetken ajan ja sitten se siirtyy varastoon tai takaisin kierrätykseen.

tuulinenpaiva-fi-lastenhuone-edistyy-9

Hoitopöytää vastapäätä sijaitsee vauvan pinnasänky, jonka Samin isä on aikoinaan tehnyt. Sängyn laidat ovat säädettävät, joten tämä sänky tulee olemaan lapsen käytössä varmasti niin kauan kuin asumme tässä asunnossa. Sänkyyn pitäisi vielä ommella laitasuojukset, joten ompelukone täytyy ottaa kaapista esille vielä ennen joulua. Hankintalistallamme on myös jonkinlainen mobile sängyn yläpuolelle. Voi tosin olla, että askartelen sellaisenkin vielä itse.

tuulinenpaiva-fi-lastenhuone-edistyy

Sängyn taakse on vielä tarkoitus tehdä väliseinämä erottamaan lastenhuone ja Samin työpiste toisistaan. Väliseinämä on nikkaroidaan vanerilevystä ja luultavasti maalaamme levyn molemmilta puolilta liitutaulumaalilla. Toivottavasti saamme seinämän valmiiksi vielä ennen joulua!

tuulinenpaiva-fi-lastenhuone-edistyy-3

Seinämän lisäksi huoneesta puuttuvat vielä kankaiset suojukset, jotka minun olisi tarkoitus ommella portaiden puolien eteen. Suojukset estävät leluja ja muita tavaroita putoamasta portaikkoon ja lisäksi ne torjuvat hieman alakerrasta tulevaa valoa. Minulla on jo paksu valkoinen kangas valmiina suojuksia varten, joten ompelukone pitäisi laittaa piakkoin surisemaan.

tuulinenpaiva-fi-lastenhuone-edistyy-6

Väliseinämä ja portaikon kangassuojukset tekevät lastenhuonetilasta varmasti vielä huonemaisemman sekä viihtyisämmän. Lisää kotoisuutta tilaan tulee tietysti myös sitten, kun petivaatteet ja muut pienet yksityiskohdat ovat paikoillaan. Viimeistään joulun jälkeen voin varmasti näyttää kuvia täysin valmiista lastenhuoneesta!

 

Building a nursery, part 2. Our nursery is slowly starting to come together! Since my last blog post, we found a changing table for the space, as well as all the other necessary furnishings. We bought the changing table from a local flea market and then painted it white (to replace its original light yellow colour), and we received the baby crib from Sam’s parents.  In addition, we hung up curtains to act as a kind of doorway for the nursery. What is still missing is a movable partition between Sam’s working space and the nursery area. Hopefully we can get that done before Christmas! I’m also going to sew some covers for the staircase banister: the covers will hopefully block out some of the light from downstairs, as well as prevent any toys or other objects from falling down the stairs. Our plan is to complete the nursery by Christmas, and after the holidays I will share some pictures of the completed nursery with you all!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.