Syksy mielessä kauniina kesäpäivänä

tuulinenpaiva.fi-my-living-room-in-july

Viime viikolla kirjoitin, että kotoa hetken pois oleminen sai sisustusintoni heräämään. Nyt edellisviikon innostukseni on kuitenkin kadonnut kuin mehujää suuhun helteisenä päivänä. Syy tähän innostuksen puutteeseen on kesä.  

Kauniilla säällä mieleni ei tee viettää aikaa sisällä, vaan voisin hyvin puuhastella koko päivän ulkona pihan kasveja hoitaen ja aurinkotuolissa kirjoja lueskellen. Luonnollisestikin tällöin energiani ei oikein riitä kodin sisätilojen pohtimiseen. Viikkausta odottavat lakanat saattavat odottaa kaappiin pääsyä viikon verran yläkerran sinisessä nojatuolissa ja jokaviikkoinen kodin perussiivous ei tunnu mukavalta kodin järjestämiseltä vaan tylsältä puurtamiselta. Tästä seuraa se, että koti tuntuu hieman nuhjuiselta. Piha kukkapenkkeineen ja kasvilavoineen sen sijaan pysyy loistokunnossa, sillä käyn vähän väliä katsomassa, milloin seuraavat kesäkurpitsat ovat kypsiä ja mitkä kasvit kaipaavat kastelua.

tuulinenpaiva.fi-bedroom-in-july

tuulinenpaiva.fi-plants-ikea-shelf

Tällä hetkellä kesäinen sisustaminen ei myöskään enää oikein kiinnosta minua. Unelmoin jo tunnelmallisesta syksystä, pimeistä illoista, kynttilänvalosta, vilteistä ja mukavasta oleskelusta sohvalla teekuppi käsissä ja villasukat jaloissa. Syksy on lempivuodenaikani ja mielestäni myös sisustamisen kannalta ehdottomasti vuoden parasta aikaa. Pimeinä ja koleina syyspäivinä on ikään kuin lupa panostaa täysillä kotoiluun ja oman kodin lämpimäksi pesäksi muuttamiseen. En malta odottaa ensimmäistä viileää päivää, jolloin kakluuniin pitää taas sytyttää tuli ja kunnolla pimeitä iltoja, jolloin voi laittaa kynttilät palamaan.

tuulinenpaiva.fi-living-room-couch-and-fireplace

Syksyisin minut valtaa myös usein tehokkuuden puuska, joka liittyy arkeen palaamiseen. Kun päivät viilenevät haluan pistää koko elämän järjestykseen ja myös kotini. Syksyn alussa vaihdan aina kaikki kodin pientekstiilit, siirrän vaaleanpunaiset kynttilänjalat kaappiin ja sisustan kodin maanläheisemmillä sävyillä kesällä esillä olleiden kirkkaiden ja pastellisten värien sijaan. Pidän arkielämästä ja odotankin jo tavallisia tehokkaita päiviä vasta järjestetyssä ja siivotussa kodissani.

tuulinenpaiva.fi-living-room-in-july

Näistä syysmietteistä huolimatta nyt on vielä aika nauttia kesästä. Nukkua päiväunia avoimen kattoikkunan alla, juoda limua aurinkotuolissa, syödä omalla pihalla kasvatettuja kasviksia, paistaa lettuja sekä myös viettää aikaa jossain ihan muualla kuin kotona. Syksyllä, takkatulen ritistessä ja vilttiin kääriytyneenä, on mukava muistella kauniita päiviä rannalla, piknikejä puistossa tai hauskoja hetkiä ystävän järjestämissä rapujuhlissa.

tuulinenpaiva.fi-in-the-garden

Thinking about autumn on a beautiful summer day. Although I enjoy thinking about home décor, it’s hard for me to concentrate on the inside of our home when the sun is shining and I could be spending my time in our garden. But, at the same time, I’m already waiting for autumn and all the wonderful things that come with it: long dark nights, cozy fires, lighting candles, fluffy blankets, and so on.  So, while I’m still enjoying summer, I’m also looking forward to decorating our home for autumn — which also happens to be my favourite season.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.