Talosuunnitelmia osa 6: Kohta se on valmis!

Vuonna 2020 muutamme vihdoin uuteen kotiimme. Talon rakennus on edennyt huimaa vauhtia viimeisten kuukausien aikana ja mitä lähempänä muutto on, sitä kärsimättömämmäksi muutun. Kaipaan jo pois kerrostaloelämästä ja kaupungin keskustasta. Kaikki onneksi vaikuttaa valmistuvan aikataulussa, joten lähtölaskennan muuttoon voi melkein jo aloittaa.

Talomme alkaa olla ulkopuolelta jo valmiin näköinen. Ulkoseinien maalaus toteutetaan vasta myöhemmin keväällä (eikä se kuulu talopakettiin) eli tässä vaiheessa pitää vain kuvitella, miltä talo näyttää valkoisena. Vielä talossa ei ole myöskään lopullisia ulko-ovia eikä kuistia ja terassiakaan ole vielä rakennettu. Lisäksi talon piha-alueet ovat vielä työmaata ja mutavelliä eivätkä aivan vastaa mielikuviani unelmieni puutarhasta. Harvoin olen kuitenkaan tuntenut yhtä helliä tunteita kuraista takapihaa kohtaan kuin katsellessani tonttia uuden kodin ikkunoista joulukuussa.

Ihana kurainen takapiha.
Syksyllä 2019 talossa näytti tältä.
Joulukuussa 2019 näkymät keittiöön.

Talon sisälläkin alkaa pikkuhiljaa näyttää jo aika valmiilta. Kaikki väliseinät ovat pystyssä, takka on paikoillaan, kattopaneelit katossa ja maalia ja tapetteja seinillä. Seuraavaksi vuorossa on kiintokalusteiden asennusta ja pintatöitä. Muutamien viikkojen kuluttua talossa alkaa siis näyttää jo hyvin valmiilta. Tässä vaiheessa talon tiloista saa kuitenkin jo jonkinlaisen käsityksen ja minusta kaikki tuntuu hyvin kotoisalta. Siihen vaikuttaa osaltaan ikkunoista avautuvat rauhalliset maisemat ja osaltaan kaikki puupinnat, joita huoneisiin jää näkyville. Tuntuu jollain tavalla turvalliselta olla talossa, josta näkee suoraan mistä materiaalista se on rakennettu.

Näkymät keittiöstä ja ruokailutilasta kohti eteistä.
Einon huone ja pikku-WC.

Vaikka talomme on ns. muuttovalmis paketti, on rakennusprojektin aikana täytynyt itse hoitaa muutamia asioita. Loppujen lopuksi olemme kuitenkin päässeet aika vähällä omalla työllä. Lähinnä meidän on tarvinnut kantaa erilaisia talon pintamateriaaleja tontilta talon sisälle. Lisäksi olemme hankkineet lämmityspuhaltimen talon sisälle rakennusvaihetta varten sekä hoitaneet pieniä käytännön järjestelyjä koskien esim. roskalavaa ja talon avaimia. On hyvä, että palkkasimme projektia varten vastaavan mestarin, joka valvoo, että kaikki menee niin kuin pitääkin. Itse emme välttämättä edes osaisi sanoa, jos jokin tekninen asia olisikin hullusti.

Kirjastohuone ja meidän makuuhuone.

Rakennusvaiheessakin meidän on kuitenkin pitänyt – tai oikeastaan olemme saaneet ottaa kantaa useisiin asioihin. Nyt loppusyksyn ja talven aikana olemme tehneet vielä päätöksiä koskien esim. sähköpistokkeiden sijoittamista, sisäovia ja ovenkahvoja, tapettien asemointia ja pikku-WC:n oviaukkoa ja allaskalusteita. Kaikenlaista pientä pohdittavaa on siis ollut, mutta nyt alkaa olla jäljellä enää odottamisvaihe. Pääsiäistä juhlimme jo uudessa kodissa!

2 vastausta artikkeliin “Talosuunnitelmia osa 6: Kohta se on valmis!”

  1. Hei, olisi kiva nähdä postaus valmiista talosta! Meillä alkaa hohde cityn rakennus kesällä ja toki kiinnostaa miltä talo oikeasti näyttää ja millaisia sisustusratkaisuja olette tehneet 🙂

    1. Hei! Postaus valmiista talosta ja siitä miten rakennusprojekti on muutenkin mennyt on kyllä suunnitteilla. Olen nyt pienellä blogitauolla, mutta varmaankin kesäkuun aikana palailen blogin pariin. Onnea rakennusprojektiin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.