Talosuunnittelua osa 1: Ei yhtään valkoista seinää

Kuvat: Pinterest

Kuten otsikkokin sen kertoo, en halua tulevaan kotiimme ollenkaan valkoiseksi maalattuja seiniä. Olen asunut niin kauan erilaisissa vuokra-asunnoissa, joissa seinät ovat olleet valkoiset, että tässä vaiheessa mikään ei tunnu minusta tylsemmältä kuin värittömät seinäpinnat. Viimeinkin pääsen tulevassa kodissa toteuttamaan kaikki tapettihaaveeni ja valitsemaan itse, millaisia (ei valkoisia) seiniä haluan jatkossa päivittäin katsella.

Olen katsonut viime aikoina Yleltä mahtavaa Kartanoelämää Englannissa -dokumenttisarjaa, jossa esitellään sukukartanoita, joissa yhä asutaan. Vaikken unelmoikaan siitä, että maalauttaisin kotini seinät ja katon kauttaaltaan kerubeilla koristelluilla freskoilla, ovat kartanoiden sisustukset olleet inspiroivia! Dokumenttisarja on tarjonnut myös tapetti-inspiraatiota, mutta toki ennen kaupoille lähtemistä täytyy pitää mielessä, että olen valitsemassa tapetteja vuonna 2020 valmistuvaan omakotitaloon Suomessa enkä aateliskartanoon 1700 -luvun Englannissa.

Vielä emme ole tehneet lopullisia päätöksiä mistään talomme pintamateriaaleista. Olen kuitenkin jo kaavaillut, että eteiseen, kirjastohuoneeseen, Einon huoneeseen ja omaan makuuhuoneeseemme tulee tapetti. Olohuone-ruokailutila-keittiö -tilassa taas seinät tulevat todennäköisesti olemaan maalatut. Ylimääräisen makuuhuoneen osalta en ole vielä päättänyt, mitä teemme seinien suhteen.

Tapettikuvat: Cole and Son

Olen jo selaillut jonkin verran erilaisia tapettivalikoimia ja sisustuslehtiä ja selväksi minulle on tullut ainakin, etten ole varsinaisesti vähäeleisten tapettien ystävä. En pidä toisaalta myöskään liian graafisista tai retrokuosisista tapeteista. Omaa silmääni miellyttävät eniten erilaiset luontoaiheiset tapetit sekä jollain tapaa hieman erilaiset tapettikuosit.

Muutamia tapettinäytteitä olen jo tilannut kotiin katseltavaksi ja kun ne saapuvat, alan miettimään, mitkä tapetit näyttävät siltä, että ne kuuluisivat saman katon alle. Vaikka pidän hyvinkin runsaasti kuvioiduista tapeteista, en halua, että tulevan kodin yleisvaikutelma on liian levoton. Kun tapettivalinnat on tehty, alan pohtimaan myös olohuone-ruokailuhuone-keittiö -tilan seinien väriä. Ajatuksissani siintää mahdollisesti jokin beigeen tai harmaanbeigeen vivahtava sävy. Olennaista tietysti on, että väri näyttää hyvältä talossa (eri valoissa) ja, että väri sointuisi hyvin myös ainakin niihin kodin tapetteihin, jotka näkyvät suoraan olohuone-ruokailutilaan.

Paljon päätettävää seinien suhteen siis riittää, mutta nämä valinnat tuntuvat ehkä jopa kaikista hauskimmalta koko taloprojektissa. Hyvästit valkoisille seinille – en usko, että teitä tulee ikävä ainakaan ihan lähitulevaisuudessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.