Talosuunnittelua osa 2: Kylppäriunelmia

Kuvat: Pinterest

Tämän julkaisun otsikko on hieman harhaanjohtava, sillä minulla on oikeastaan todella vähän tulevan talomme kylpyhuonetta koskevia unelmia. En ole koskaan haaveillut koti spa –osastosta tai hotellimaisesta kylpyhuoneesta nätisti rullattuine valkoisine pyyhkeineen, huonetuoksuineen ja tassuammeineen. Sen sijaan kylpyhuonehaaveeni ovat huomattavasti käytännönläheisempää laatua. Toivon esimerkiksi, että kylpyhuoneessa olisi tilaa kuivata pyyhkeet ja, että säilytysmahdollisuuksia olisi riittävästi ja, että suihkussa käymisen jälkeen koko kylpyhuoneen lattia ei olisi märkä. Näiden asioiden suunnittelusta on kuitenkin hankala kirjoittaa kiinnostavaa blogitekstiä. Olen silti yrittänyt viime aikoina miettiä, millaiselta haluan tulevan kylpyhuoneemme näyttävän, jos lähestyn asiaa esteettiseltä enkä käytännölliseltä kannalta.

Tämän hetkisen vuokra-asunnon kylpyhuone ei ole unelmamateriaalia.

Minusta tuntuu ylipäätään aavistuksen pöljältä miettiä kylpyhuoneen ulkonäköä, kun kyseessä on pääasiallisesti käytännöllinen tila. En ole kuitenkaan vielä kertaakaan elämässäni voinut suunnitella täysin itse, miltä haluan kylpyhuoneeni näyttävän ja kompromisseja aikaisempien asumusteni pesutilojen kanssa on todella täytynyt tehdä. Kaikkien muovimatoilla vuorattujen opiskelija-asuntokylppäreiden, vaatekomeroon remontoidun minikylppärin ja nykyisen, sinänsä toimivan, mutta kipeästi remonttia kaipaavan ja silmiä särkevän vaaleansinisen kylpyhuoneen jälkeen, minusta tuntuu todella suurelta luksukselta se, että voin suunnitella kylpyhuoneeni itse. Miksipä en siis ottaisi iloa irti suunnittelusta, vaikka se minusta vähän pöljältä tuntuukin?  

Kuvat: Pinterest

Eniten tulevan kylpyhuoneemme ulkonäköön tulee todennäköisesti vaikuttamaan se, millaiset seinä- ja lattiamateriaalit valitsemme. Olen jo ehtinyt muodostaa jonkinlaisen ajatuksen siitä, mitä haluan ja se on lyhykäisyydessään: kuviollinen laatta lattialle ja valkoinen, isokokoinen laatta seinille. Olen aina pitänyt kuviollisista laatoista ja nyt minulla on mahdollisuus valita lattialaataksi juuri sellainen. En halua, että lattia on kuitenkaan aivan liian kirjava, vaan ennemmin olen ajatellut, että kuvioinnista huolimatta laatat voisivat olla vähäeleisempiä jossain neutraalissa sävyssä. Vaikken muuten olenkaan suuri valkoisten seinien ystävä, seinälaattojen haluan olevan valkoiset, jotta kylpyhuoneen yleisilme pysyy raikkaana. Seinälaattojen suurikokoisuuden taas sanelee täysin käytännölliset tekijät: haluan mahdollisimman vähän putsattavia saumoja. Samat laattavalinnat tulevat todennäköisesti myös kylpyhuoneen vieressä sijaitsevaan kodinhoitohuoneeseen.

Kuvat: Pinterest

Tulevan kylpyhuoneen kiinteät kalusteet eivät ole sellaisia asioita, joihin haluaisin budjettimielessä erityisesti panostaa. Kunhan kaapit ja laatikot ovat käytännölliset, kestävät, ja tarjoavat riittävästi säilytystilaa niin olen tyytyväinen. Ainoa kalusteeksi laskettava asia, josta oikeasti haaveilen, on lämmitettävä pyyheteline.

Kalusteiden sijaan olen pohtinut enemmän tulevan kylpyhuoneen yksityiskohtia. Tunnelmaa, jota kylpyhuoneessa yritän tavoitella voisi kuvata sanoilla ”raikas, yksinkertainen ja boheemi”. Minusta olisi hienoa, jos kylpyhuoneessa(kin) olisi viherkasveja ja lisäksi haluan panostaa siihen, että kylpyhuoneen tekstiilit, pienet säilytyselementit ja muut yksityiskohdat sopivat kylpyhuoneen yleisilmeeseen. Pyrin tosin hyödyntämään tulevassa kylpyhuoneessa jo omistamiani kylpyhuoneen koreja ja muuta sellaista. Aion silti antaa itselleni luvan myös hankkia uusia asioita, jos minusta tuntuu etteivät kaikki nykyiset kylpyhuoneen säilytyselementit ja tekstiilit sovi enää tulevaan kylpyhuoneeseen.

Kuvat: Pinterest

Tällaisia ajatuksia minulla on nyt kylpyhuoneen suhteen, palaan asiaan myöhemmin, kun on oikeasti aika lähteä laattakaupoille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.