Talosuunnittelua osa 4: Keittiö, joka on jo suunniteltu

Kuvat: Pinterest

Jo taloprojektin alusta lähtien meille on ollut selvää, että keittiö on kodin tiloista se, johon haluamme panostaa eniten. Kirjastohuoneen lisäksi keittiön materiaalivalinnat ovat niitä, joita olen pohtinut pisimpään – jo kauan ennen taloprojektin alkua. Oman talon suunnittelua varten perustamassani Pinterest-kansiossa keittiökuvat ovat selvässä enemmistössä ja kun mietin tulevassa talossamme asumista, huomaan, että näen mielessäni useimmiten juuri keittiön. Syksy on nyt jo pitkällä ja tulevaa keittiötämme koskevat valinnat on kodinkoneita lukuun ottamatta tehty. Tässä vaiheessa voin siis jo todeta, että keittiöstämme tulee juuri sellainen kuin olimme aina haaveilleetkin.

Kuvat: Pinterest
Kuvat: Pinterest

Keittiön suunnittelussa minulla oli kaksi lähtökohtaa, joista en suostunut tinkimään. Ensimmäinen oli, etten halua valkoista keittiötä ja toinen, etten halua keittiöön yläkaappeja. Lisäksi toivelistallani oli runsaasti vetolaatikoita ja riittävästi työtasotilaa. Jo talopakettimallia valitessamme kiinnitimme paljon huomiota siihen, että keittiön pohjaratkaisu olisi meitä miellyttävä. Lopulta päädyimme kuitenkin vielä muokkaamaan valitsemamme talomallin keittiötä meille sopivammaksi.

Tuleva keittiömme on U-mallinen ja toiselta puolelta avoin ruokailutilaan. Saarekeosuus keittiöstä on kokonaan työskentely- ja vetolaatikkotilaa ja liesi, uuni, lavuaari ja astianpesukone on sijoitettu keittiön toiselle puolelle. Keittiön ikkuna on sijoitettu U-muodon keskiosaan, lavuaarin yläpuolelle. Yläkaappeja keittiössä ei ole ja myös mikro on integroitu osaksi alalaatikoita. Kodinkoneet ja liesituuletin ovat teräksenvärisiä kuten myös laatikkojen vetimet.

Kuvat: Pinterest

Keittiökaappien väriksi valitsimme lopulta tummanvihreän. Olen suunnitteluvaiheessa pohtinut myös eri sinisen ja harmaan sävyjä ja jopa punaista ja keltaista, mutta lopulta päädyimme seesteiseen vihreään, joka sopii myös kotimme muuhun ilmeeseen. Värivalintaan vaikutti lopulta myös se, että tummanvihreä väri kuului keittiövalmistajan vakioväreihin. Keittiön työskentelytasoksi valitsimme harmaanbeigeä kvartsia ja kaikista keittiöön liittyvistä valinnoista, olen tasoon ehkä kaikista tyytyväisin. Keittiön lieden puoleinen seinäpinta on kaakeloitu noin puoliväliin seinää asti.  Kaakeliksi olemme valinneet käsintehdyn näköisen ja korkeakiiltoisen oliivinvihreän laatan. Koska laatta taittaa harmaaseen, sopii se kauniisti yhteen myös työtason kanssa.

Vasemmassa kuvassa kaappien ovet, työtaso ja vedin, oikealla seinälle tuleva laatta.

Kaiken kaikkiaan keittiössämme tulee olemaan hyvin maanläheinen väritys ja se sopii hyvin yksiin myös muun sisustuksen kanssa. En malta odottaa, että pääsen leipomaan ensimmäistä kertaa jotain uudessa keittiössämme. Aikaakaan siihen ei ole enää jäljellä kuin n. kuusi kuukautta eli ehkä alkaa olla jo aika kaivaa esille reseptivihko ja pohtia, mikä saa kunnian olla ensimmäinen uudessa keittiössä tehty leivonnainen. Ehkä biscotteja tai pullaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.