Talosuunnittelua osa 5: Einon huone

Kuvat: Pinterest

Lastenhuoneen sisustaminen on hauskaa puuhaa, mutta kaikkien kivojen vaihtoehtojen keskellä voi valintojen tekeminen tuntua vaikealta. Olemme esimerkiksi tehneet jo kaikki tulevan talomme pintamateriaaleja koskevat päätökset ja siinä prosessissa viimeisimpänä jäin pohtimaan juuri Einon huoneen valintoja. Minun oli yksinkertaisesti vaikea päättää, sopisiko huoneeseen paremmin jokin söpö tapetti vai ehkä sittenkin jollain hauskalla värillä maalatut seinät. Puhumattakaan siitä, mitä kaikkea muuta kivaa huoneeseen voisi laittaa. Pitkien pohdintojen jälkeen minulla on nyt kuitenkin jo melko selkeä käsitys siitä, miltä huoneessa voisi näyttää vähän päälle 4 kk kuluttua.

Kuvat: Pinterest

Hyvänä lähtökohtana Einon tulevan huoneen sisustuksen pohdinnassa pystyin käyttämään Einon huoneessa jo nyt olevia kalusteita: keltaista sänkyä ja 70-luvulta peräisin olevaa turkoosia nojatuolia. Lisäksi Einolla on jo nyt kiva maailmankarttakuvioinen matto, vanha kirjahylly ja kuumailmapallon muotoinen puinen seinälamppu. Lisäksi Einon tulevan huoneen tunnelmaan vaikuttaa se, että huoneen kaksi seinää ovat hirsipintaiset. Nämä kaikki asiat mielessäni päädyin siis jonkinlaiseen yhdistelmään klassista, hieman englantilaistyyppistä lastenkamarisisustusta ja metsä/matkustus -teemaa. Kuulostaa ehkä hieman paljolta, mutta kuten tässä kirjoituksessakin olevista inspiraatiokuvista voi päätellä, en varsinaisesti ole suuri vähäeleisyyden ystävä.

Kuvat:Pinterest

Pinterestiin keräämistäni inspiraatiokuvista voisi tehdä päätelmän, että haluaisin ehdottomasti myös lastenhuoneeseen tapetin. Katselinkin kyllä runsaasti erilaisia tapettivaihtoehtoja, mutten lopulta löytänyt yhtään tarpeeksi miellyttävää. Päädyin siis maalattuun seinään, mutta jos joskus tulevaisuudessa iskee halu tapetoida seinät, voi sen tehdä myöhemminkin. Maalattuja seiniä tulevassa huoneessa on kaksi, mutta toisesta niistä vievät vaatekaapit ison osan. Mietin pitkään erilaisten vihreiden värien välillä ja lopulta valitsin metsänvihreän sävyn, joka toimii hyvin yhteen myös voimakkaan keltaisen sängyn ja turkoosin nojatuolin kanssa. Tummemman vihreästä seinästä erottuvat myös taulut ja julisteet hauskasti. Voi olla, että päädyn hankkimaan Einon huoneeseen Etsystä taitelija Jahna Vashtin maalaman julisteen, sillä hänen hauskat metsäneläimiä vilisevät kuvitukset sopisivat Einon huoneeseen täydellisesti.

Kuvat: Ikea, OyOy, Eurokangas, Etsy

Olen jo ehtinyt miettimään Einon huoneen verhojakin. Huoneessa on kaksi ikkunaa, joista toinen on melko suuri. Todennäköistä on, että suurempaan ikkunaan tarvitsee laittaa pimentävä rullaverho, mutta sen lisäksi haluaisin huoneeseen mielellään sivuverhot tai mahdollisesti laskosverhon. Verhokankaan kohdalla ajattelin toteuttaa enemmän visioitani klassisesta lastenkamari-sisustuksesta ja mietin joko lämpimän beigen tai mahdollisesti punaruskean värisiä raidallisia tai ruudullisia verhoja. Katsotaan, mihin päädyn sitten muuton jälkeen.

Einolla itsellään ei ole vielä hirveästi mielipiteitä oman huoneen sisustuksesta, mutta toki sitten kun hän alkaa itse kiinnostua oman huoneen järjestämisestä, saa hän toki toteuttaa omia ideoitaan. Nytkin kyllä yritin kysyä Einolta, minkä värisen huoneen hän haluaisi ja vastaus oli: ”Punainen!” Voi olla, että punaiset seinät olisivat vähän liikaa, mutta ehkäpä Einon huoneeseen voi jokin punainen tyyny tai viltti eksyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.