Talosuunnittelun pumpulinen ja Pinterestin-täyteinen vaihe, muuttouutisia ja pieni blogitauko

Vuosi 2019 ei ole alkanut kovin rauhallisesti, vaan tuntuu siltä, että viimeiseen kolmeen viikkoon on mahtunut ohjelmaa ainakin kahden kuukauden edestä. On ollut työkiireitä, yli viikon kestänyt flunssa ja sitten olemme päättäneet muuttaa kerrostaloasuntoon, kunnes talomme valmistuu (todennäköisesti loppusyksyllä/alkuvuodesta). Kolmessa viikossa olemme ehtineet myös etsiä uuden asunnon, allekirjoittaa vuokrasopimuksen, irtisanoa nykyisen ja aloittaa muuttovalmistelut. Tämän kaiken päälle olemme myös ottaneet ensimmäisiä konkreettisia askelia talon rakentamisen suhteen. Huh, helmikuussa voisi mahdollisesti ottaa vähän rauhallisemmin!

Kuvat: Pinterest

Vaikka olemme aloittaneet talon rakentamisen konkreettisesti miettimällä talomalleja ja valmistajia, ja sitä, mitä asiat oikeasti maksavat, olen viime aikoina ehtinyt hautautua mukavasti myös höttöisempään talon suunnitteluun. Olen tallennellut Pinterestiin vähän kaikkea, mikä on sattunut näyttämään kivalta uhraamatta ajatuksia sille, millaiset ratkaisut mahtuvat oikeasti budjettiin. En ole tietoisesti pyrkinyt tallentamaan inspiraatiokansiooni samankaltaisia kuvia, mutta tällä hetkellä kansiossa on enimmäkseen tummia vihreän ja sinisen sävyjä ja jonkinlaista maanläheistä tunnelmaa. Kiinnostavaa! Tulevien kuukausien aikana tallentelen varmasti Pinterestiin vielä lisää inspiraatiokuvia ja melko pian täytyy oikeasti alkaa tehdä myös päätöksiä tulevan kodin sisustuksesta. Joka tapauksessa on hauska nähdä sitten syksyllä, onko talomme valmistuttuaan sisältä ollenkaan Pinterest-haaveideni näköinen!

Kuvat: Pinterest

Tästä tulee nyt vähän tällainen silppujulkaisu, mutta tosiaan ennen kuin muutamme uuteen rakennuttamaamme taloon, teemme väliaikaisen kodin kerrostaloasuntoon. Emme muuta nykyisestä sijainnistamme kauas, mutta saamme hieman lisää tilaa ja halvemman vuokran. Vanhassa puutalossa on ollut ihan mukava asua, mutta viimeiseen kahteen kuukauteen en ole saanut vanhan talon ”ominaispiirteistä” enää mitään iloa. Voi olla, että meidän perheelle on nyt vain tullut raja vastaan tämän asunnon erikoisen huonejaon ja muiden kummallisuuksien kanssa. Tuntuu todella mukavalta päästä muuttamaan jonnekin, jossa on tavallisia huoneita ja jossa ei lapsen nukkumaanmenon jälkeen tarvitse kyhjöttää yhdessä ainoassa huoneessa, kun talon muissa tiloissa ei ole väliovia ja äänet kantautuvat joka puolelle. Hieman ikävä tulee pienen pihamme kasveja, mutta toisaalta nyt voin alkaa jo haaveilemaan tulevan oman kodin isosta puutarhasta.

Muutto uuteen asumukseemme tapahtuu jo helmikuun alussa, joten pidän todennäköisesti ainakin useamman viikon blogitaukoa kunnes pahin muuttohässäkkä on ohitse. Vaikka muutamme vain väliaikaiseen asuntoon niin enköhän kuitenkin sielläkin yritä tehdä kodista mahdollisimman viihtyisän. Palataan siis asiaan joidenkin viikkojen kuluttua. Silloin varmasti talosuunnittelummekin on jo edennyt jonnekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.