Tämän vuoden joulukoristeet: maltillista kimallusta, muutama tonttu ja höpsöjä eläimiä

tuulinenpaiva-fi-joulukoristeet-olohuoneen-joulutunnelma

Olen aina ajatellut olevani joulukoristelujen suhteen enemmän on enemmän -ihminen, mutta nyt kun tämän vuoden joulukoristeet ovat paikoillaan, huomaan koristuksien määrän olevan varsin kohtuullinen. En tietenkään omista loputtomasti joulukoristeita, sillä en ole vielä ehtinyt viettää montaa joulua omassa kodissamme. En kuitenkaan usko, että laittaisin esille paljoa nykyistä enempää koristeita, vaikka niitä kaapista runsaammin löytyisikin. Taidan sittenkin olla joulukoristeiden suhteen maltillisen linjan kannattaja, vaikka mielikuvissani pöllyävät kimallus ja pienet tontut.  

tuulinenpaiva-fi-joulukoristeet-kapykynttilat

Tärkeimpiä joulukoristeita minulle ovat joulukukat sekä erilaiset tunnelmavalot kynttilöistä ikkunatähtiin. Näiden lisäksi kotoamme löytyy jouluisin aina muutama tonttukoriste, joulujuliste sekä jouluisia tekstiilejä. Lähempänä joulua tunnelmaa luovat myös erilaiset esillä olevat makeiset sekä leivonnaiset. Niitä en kuitenkaan laske varsinaisesti joulukoristeiksi, sillä herkkupalat yleensä katoavat pöytien päältä nopeasti parempiin suihin. Joulukukista teen vielä aivan oman julkaisun ensi maanantaiksi, mutta tässä nyt kurkistus kotimme muihin joulukoristuksiin. Vaikka niitä ei olekaan runsaasti, on tunnelma kotonamme mielestäni tällä hetkellä jo oikein jouluinen!

tuulinenpaiva-fi-joulukoristeet-olohuoneen-poydalla

tuulinenpaiva-fi-joulukoristeet-asetelma-illalla

Olohuoneeseen kaipailin jouluksi vihreän, valkoisen ja kullan sävyjä, ja niitä sieltä nyt löytyykin. Ruokapöydän päällä on kukka-asetelma messinginvärisessä kulhossa, kaksi kultaista käpyä muistuttavaa kynttilänjalkaa, kaksi puista tuikkua sekä yksi peurafiguuri. Kokonaisuus on hauskan metsähenkinen, eikä mitenkään överijouluinen. Peura on ostettu muutama vuosi sitten Tigerista kolmella eurolla ja siitä on tullut yksi suosikkijoulukoristeistani kitsch -arvostaan huolimatta (tai ehkä juuri sen takia).

tuulinenpaiva-fi-joulukoristeet-kukat-kirjahyllyssa

tuulinenpaiva-fi-joulukoristeet-henrietta-ja-olohuone

tuulinenpaiva-fi-joulukoristeet-sohva-jouluasussa

tuulinenpaiva-fi-joulukoristeet-olohuoneen-joulutunnelma-illalla

Olohuoneen kirjahylly on saanut koristuksekseen valkoisen joulutähden kultaisessa ruukussa ja havun valkoisessa maljakossa. Lisäksi koti-eläimemme eli pehmolintu nimeltä Henrietta on saanut kaulansa ympärille kimaltavan puuhkan. Näiden koristuksien lisäksi jouluista tunnelmaa olohuoneeseen luovat tietysti ikkunan suuri joulutähti sekä sohvan tyynyt. Joulukuusikin tulee sitten lähempänä aattoa olohuoneeseen ja se viimeistään kruunaa olohuoneen jouluilmeen.

tuulinenpaiva-fi-joulukoristeet-keittio

tuulinenpaiva-fi-joulukoristeet-tonttu-ja-possu

tuulinenpaiva-fi-joulukoristeet-senkin-paalla

tuulinenpaiva-fi-joulukoristeet-keittio-illalla

Myös keittiössä joulutunnelma syntyy melko vähin koristein. Saareketta koristavat tonttukuvioiset tabletit, kukka-asetelma sekä kynttilä. Ikkunalaudalla majailee tonttufiguuri ja jääkaappia kaunistaa joulukalenterin lisäksi paperinen koristekäpy. Keittiön senkin päällä on punainen peltilaatikko pipareita varten, yksi tonttukoriste ja lisäksi keltainen keraaminen orava (tuttujen kesken Demoni-Orava) on saanut päähänsä pienen tonttulakin.

tuulinenpaiva-fi-joulukoristeet-kapy-ja-orava

Tämä kodin elottomien eläinystävien koristaminen jouluksi alkoi muuten muutama vuosi sitten, kun sain ajatuksen neuloa oravalle pienen tonttulakin järjestämiämme pikkujouluja varten. Lakki oravan päässä oli niin hauska, että tänä vuonna päätimme oravan lisäksi suoda myös olohuoneen Henrietta -linnulle oman jouluisen puuhkansa. Ehkä vähän höpsöä, mutta niin kotona saa mielestäni ollakin.

tuulinenpaiva-fi-joulukoristeet-makuuhuone

Yläkerran ainoat joulukoristukset ovat joulutähti ikkunassa, jouluiset tyynyt sängyn päällä ja nojatuolissa sekä yksi punainen joulutähti nojatuolin viereisellä pikkupöydällä. Nämä pienetkin jouluiset elementit tekevät yläkerran yhdistetystä makuuhuone-, työskentely- ja tulevasta lastenhuonetilasta hieman juhlavamman. Ei täällä ainakaan arkena ole koskaan kukkia pöydällä!

tuulinenpaiva-fi-joulukoristeet-nojatuoli-ja-kukka

Nyt kaikki kodin joulukoristeet (kuusta ja piparitaloa lukuun ottamatta) ovat siis paikoillaan ja joulutunnelma on hiipinyt kotiin. Koristeet eivät ole tietenkään joulussa tärkeintä, mutta minun olisi vaikea kuvitella joulua täysin ilman koristuksia. Kauniisti somistetussa kodissa on nimittäin tunnelmallisempaa rauhoittua joulunviettoon, löhöillä, viettää aikaa perheen kanssa sekä syödä loputon määrä piparkakkuja ja suklaakonvehteja.

tuulinenpaiva-fi-joulukoristeet-joulujuliste
Jouluinen juliste on päätynyt vessan oveen.

Our Christmas decorations this year. I’ve always thought that when it comes to Christmas decorations, I’m a “more is more” type of a person. However, now that we have selected and placed all of our Christmas decorations for this year (except the Christmas tree, of course, which we’re going to bring in a couple of days before Christmas), I’ve realised that I’m actually a fan of more modest Christmas decorations. For me, the most important decorations for the Christmas season are Christmas flowers, candles and Christmas lights. It’s also important to have a few Christmas elves and some Christmassy textiles, like pillows and sheepskins. But, overall, I’m able to get into the Christmas spirit with a relatively modest number of Christmas decorations.

In our living room, the focus is on the large Christmas star lamp as well as the candles and floral arrangement on the dining room table. I’ve also decorated our bookcase with a spruce twig, a white poinsettia in a golden pot, and even Henrietta, our stuffed toy “pet”, has got a sparkly Christmas scarf!

We’ve decorated our kitchen modestly with a floral arrangement, a candle, sheepskins, elf-motif placemats, and some elf figurines. In addition, we’ve decorated our upstairs quarters with some fairly subtle Christmas touches; a few Christmas pillows on the bed and on the armchair, and a red poinsettia are all it takes to create a festive atmosphere. Next Monday, I’m going to give you a closer look at all of our Christmas flowers, so stay tuned!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.