Tämän vuoden joulukuusi

Kävimme eilen torstaina hakemassa Tuomiokirkon viereisestä kuusimyynnistä joulukuusen ja eilisen illan aikana koristelimme puun samalla kun kuuntelimme jouluisia popkappaleita. Tämä on vasta kolmas omaan kotiimme hankkima joulukuusi. Ensimmäinen kuusemme kaksi vuotta sitten oli melko vaatimaton.  Löysimme sen nojallaan havupinosta kuusikauppiaan komeampien myyntikuusien vierestä. Kauppias myi meille puun kympillä ja oli varmasti hyvin tyytyväinen, kun joku viitsi pulittaa hänen jo roskapinoon laittamastaan näreestä rahaa. Piskuinen kuusi sopi kuitenkin jouluumme hyvin, vaikka ohuet oksat kieltämättä toivat haastetta koristeiden ripustamiseen. Viime vuonna saimme taas käyttöömme joulukuusilahjakortin, joten otimme suurimman kuusen, jonka kortilla sai. Muhkea kuusi oli kyllä komea, mutta nyt kun olohuone on järjestetty eri tavalla kuin viime jouluna, en usko, että niin suuri puu mahtuisi meille. Tämän vuoden kuusi on näiden kahden edellisen puun välimuoto. Ei valtava, muttei aivan mitätönkään, vaan juuri sopiva.

Kuten olen jo aikaisemmin kirjoittanut, hankimme joka vuosi joulukuuseen yhden uuden koristeen. Tämän vuoden hankinta oli hieno kimaltava jääkarhu, mutta sen löi laidalta kyllä Timon ja Pumba -joulukoristeet, jotka ystävämme antoivat lahjaksi tulevalle vauvallemme. Monen mielestä glitterisiä toukkia syövät Timon ja Pumba saattavat olla mauttomuuden huipentumat, mutta niistä tuli kertaheitolla lempijoulukuusenkoristeeni. Joulussa saa mielestäni olla mukana ripaus huumoria, lapsenhenkisyyttä ja kitschiä.

Tämänvuotisesta joulukuusesta tuli mielestäni oikein kaunis. Myös kuusen koko on tänä vuonna juuri sopiva, jotta kuusen ohi pystyy kävelemään ilman, että oksat heiluvat perässä. Näissä kimaltavissa tunnelmissa onkin mukava aloittaa joulun vietto. Suunnitelmissani on seuraavaksi hieman leivontapuuhia, ja sitten istahdan sohvalle juomaan glögiä ja ihailemaan joulukuusta. Tunnelmallista joulua kaikille!

 

This year’s Christmas tree. Now you can see how our Christmas tree turned out this year! It isn’t quite as large as last year’s, but nonetheless I think it looks really nice. And you really can’t beat the wonderful scent of a Finnish spruce – without it, Christmas simply doesn’t feel like Christmas. I’m also really in love with our newest Christmas tree ornaments that our friends gave us as a sort of “congrats on your upcoming baby” present: a glittery Timon & Pumbaa! Now that the Christmas tree is decorated, I can really begin enjoying the holidays. Next I’m going to tackle some Christmas baking and then I’m just going to relax, admire our Christmas tree and maybe eat a gingerbread cookie or two. Merry Christmas, everyone!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Yksi ajatus artikkelista “Tämän vuoden joulukuusi”

  1. Hakuna matata! Nehän istuu kuuseen kuin nenä päähän. Hyvää joulua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.