Tästä kaikki alkaa – tervetuloa!

tuulinenpaiva.fi living room

Kun muutimme uuteen vuokra-asuntoomme viime vuoden elokuussa, etsin sisustusinspiraatiota internetistä. Join teetä suurista mukeista, selailin tuntikaupalla erilaisia sisustus- ja lifestyleblogeja, ja pidin hiirisormeni valmiina klikkaamaan kiinnostavat kuvat talteen omalle Pinterest-tililleni. Urakan jälkeen olin juonut litran rooibosta ja tallentanut sähköiseen inspiraatiokansiooni kolme kuvaa. Omaan makuuni ja asuintilanteeseeni sopivaa inspiraatiota oli yksinkertaisesti vaikea löytää. Voi olla, etten ehkä osannut etsiä oikeista paikoista, mutta silmissäni vilisi vain loputtomasti kuvia valkoisista sohvista, verhottomista ikkunoista, Eamesin tuoleista, tekstijulisteista ja Block -valaisimista. Moderneissa kodeissa ei ole mielestäni mitään vikaa, mutta nähtyäni kymmenissä blogeissa samat kalusteet ja pienet betoniset sisustusesineet aloin ajatella, että blogosfäärissä olisi tilaa toisenlaisellekin estetiikalle.

Päätin siis aloittaa oman blogin pitämisen.

tuulinenpaiva.fi in the living room

1900-luvun vaihteen kulttuurikoti kohtaa modernit ajat

Ihailen usein japanilaishenkisiä harmonisia sisustuksia ja asuntoja, joissa kaikilla esineillä on käytännölliset tarkoitukset. Huomaan kuitenkin kerta toisensa jälkeen innostuvani kuviollisista sohvatyynyistä, suurista itämaisista matoista, oudoista eläinesineistä ja viidakkomaisista viherkasveista. Viimeksi inspiroidun museon nukkekotinäyttelyssä, jossa ihastelin 1700- ja 1800-luvuilla rakennettujen pienoiskotien yksityiskohtaisia huoneita, koukeroisia tapetteja ja suuria ruokasaleja. Olisin voinut muuttaa asumaan nukkeperheiden keskelle koska tahansa. Liika on kuitenkin minullekin liikaa. Haluan, että kodissani säilyy järjestys, enkä pidä ylettömästä tavaran haalimisesta. Pidän vanhoista kalusteista ja esineistä, mutten kuitenkaan halua asua museossa. Mielestäni sisustaminen onkin kiinnostavinta, kun onnistun yhdistämään koristeellisemmat ja iäkkäämmät elementit itseäni miellyttävällä tavalla nykyaikaisiin ja puhtaisiin linjoihin. Sisustustyyliäni voisinkin kuvailla kohtaamiseksi vuosisadan vaihteen kulttuurikodin ja modernin aikojen välillä. Mielestäni samassa huoneessa voi aivan hyvin olla kirpparilta hankittu kullankeltainen samettisohva, suuri persialainen matto, modernia taidetta, Ikean pöytä ja sisustustyynyjä H&M:stä. Ryppyotsainen ja joka kulmasta viimeisen päälle silattu sisustus kertoo mielestäni vain mielikuvituksen puutteesta.

tuulinenpaiva.fi birthday cake

Vuokralla vanhassa puutalossa

Asun mieheni kanssa Turun kaupungin vuokra-asunnossa. Sievä paritalon puolikkaamme on vanha puutalo, joka on rakennettu vuonna 1890 ja remontoitu kaupungin puolesta vuonna 2013. Neliöitä asunnossa on 78. Koska asumme vuokralla, ei esimerkiksi suurimpaan osaan asunnon materiaalivalinnoista ja kiinteistä kalusteista voi vaikuttaa. Kompromissit kuuluvat vuokra-asumiseen. Siitä huolimatta hieman epätyypillinen vuokra-asuntomme vastaa tällä hetkellä mainiosti kaikkia kotiunelmiani; huoneet ovat korkeita, olohuoneen nurkassa nököttää kaakeliuuni, ikkunat ovat vanhaa epätasaista lasia ja alakerrassa on natisevat lautalattiat. Ja mikä parasta: meillä on oma suurehko piha, vaikka asumme vartin kävelymatkan päässä Turun keskustasta.

tuulinenpaiva.fi plants

Vuokra-asuminen onkin yksi syistä, jonka takia päätin aloittaa oman blogin kirjoittamisen. Minulle on tärkeää luoda kodistani itselleni mieluisa ympäristö ja päästä toteuttamaan itseäni sisustamalla, vaikkei minulla olekaan mahdollisuutta repiä keittiön kaappeja pois, vaihtaa muovisia työtasoja kiillotettuun betoniin tai päällystää yläkerran lattioita jollain muulla materiaalilla kuin harmaalla muovimatolla. Välillä törmään asenteeseen, jonka mukaan vuokra-asuntoa on turha sisustaa mitenkään erityisemmin, koska sieltä muutetaan kuitenkin pois, eivätkä sinne hankitut kalusteet välttämättä sovi enää seuraavaan asuntoon. Itse en halua kotini näyttävän väliaikaisasumukselta tai opiskelijaluukulta, vaikka asunkin vuokralla. Tavoitteenani onkin blogissani tuoda esille oma näkökulmani siihen, miltä kodikas vuokra-asuminen voi näyttää. Muovimattoineen kaikkineen.

tuulinenpaiva.fi-portailla

Tuulinen päivä

Blogissani jaan sisustus- ja kotipohdintojani, pienehköä sisustustyynyaddiktiotani, pullanleivontahetkiä, koti-iltoja ja kaikkea mielestäni esteettistä ja inspiroivaa. Lisäksi intoilen viherkasvien hoitamisesta ja puuhastelen omalla uudella vuokrapihallani.  Viihdyn kotona ja toivottavasti sinäkin viihdyt blogini parissa!

terveisin,

Tuuli

 

Seuraa minua myös Instagramissa ja Pinterestissä!

 

Welcome to my blog! My name is Tuuli and I decided to start blogging because I found it hard to find any home decor inspiration that suits my current living situation and sense of style. Minimalism fascinates me, but my personal decorating style is anything but. I would describe my home as slightly bohemian, colourful, vintage-inspired but with a modern twist. I love old things, house plants, oriental rugs, bookcases in living rooms, pillows and blankets. I think that it’s great when a home feels personal. I’m tired of seeing the same designer lamps, posters and chairs everywhere in the blogosphere –  I feel like there’s also room for a different kind of aesthetic!

 I live in Turku, Finland with my husband in a 78 square meter rental apartment in an old wooden house built in 1890. In my blog I want to share my thoughts on home decor, baking, gardening and everything in between.

You can also follow me on Instagram and Pinterest!

 

Yksi ajatus artikkelista “Tästä kaikki alkaa – tervetuloa!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.