Tervetuloa uusi vuosi

Uutta vuotta on ehtinyt kulua jo pari viikkoa ja tämä blogikirjoitus on ollut tehtävälistallani yhtä kauan. Kiirettä on siis pitänyt, mutta rauhallisten joulunpyhien jälkeen kiire ja arki tuntuvat oikeastaan mukavilta asioilta. Vauhtia alkuvuoteen on tietysti tarjonnut kohta jo vuoden täyttävä Eino, mutta uusia aikatauluja ja arkielämän muutoksia on tuonut myös paluuni työelämään vanhempainvapaan jälkeen. Olen nyt tammikuussa aloittanut uudessa työssä ja Sam puolestaan on siirtynyt hetkeksi isyysvapaalle hoitamaan Einoa, kunnes päiväkotihoito alkaa myöhemmin kevättalvella. Vanha sanonta uudesta vuodesta ja uusista kujeista pitää siis paikkansa jo tämän vuoden osalta. Näin vuoden alussa olen myös tehnyt suunnitelmia tuulista päivää varten ja lisäksi vuoden 2018 tavoitelistallani on muutama muukin asia.

Blogin uudet tuulet vuonna 2018: lisää julkaisuja ja uudenlaista sisältöä

Vuonna 2018 suunnitelmissani on panostaa enemmän blogiini. Viime vuonnakin minulla oli kaikenlaisia suuria suunnitelmia blogini varalle, mutta Einon hoito ja loppuvuodesta omissa työnhakuasioissani aktivoituminen haukkasivat valtaosan ajastani ja jäljelle jääneillä tunneilla koin tärkeämmäksi katsella hömppäohjelmia televisiosta, harrastaa liikuntaa ja nukkua kuin naputella uusia blogijulkaisuja. Nyt Eino ei ole enää pikkuvauva ja nukkuu yleensä hyvin, joten minulla on enemmän aikaa ja ennen kaikkea energiaa keskittyä blogin päivittämiseen. Pyrin siis vuonna 2018 julkaisemaan täällä entistä enemmän sisältöä, sillä olen huomannut kaipaavani kanavaa, jossa voin ilmaista itseäni luovasti ja puuhailla kirjoittamisen ja kuvaamisen parissa. Aion tänäkin vuonna julkaista paljon sisustus- ja kotijuttuja, mutta niiden lisäksi myös entistä enemmän kertomuksia puutarhanhoidosta ja muista harrastuksistani, kuten kirjoittamisesta. Voi olla, että tänne silloin tällöin ilmestyy myös jonkinlaisia pieniä katsauksia tai tuokiokuvia elämääni. Katsotaan, mitä vuosi tuo tullessaan!

Valokuvaamisen opettelua ja editointitaitojen hiontaa

Yksi vuoden 2018 tavoitteistani on opetella paremmaksi järjestelmäkameran käyttäjäksi ja harjoitella valokuvaamista ahkerasti. Teknisten taitojen lisäksi aion panostaa myös oman visuaalisen silmän harjoittamiseen sekä hioa myös valokuvien editointitaitojani. Taitoni kuvaajana ovat kehittyneet huimasti jo viimeisten lähes kahden blogivuoden aikana, vaikken olekaan ehtinyt perehtyä kuvaamisen opetteluun niin perusteellisesti kuin olisin halunnut. On siis hauska nähdä, miten kuvaustaitoni kohenevat, kun otan oikeasti projektikseni valokuvaamisen niksien opettelun. Mitä kuvien editoimiseen tulee, on suunnitelmissani erityisesti pohtia omaan blogiini sopivaa kuvien muokkaustyyliä ja sen kautta blogin visuaalista ilmettäkin.

Muita suunnitelmia vuodelle 2018: esteettisempi arki, mahdollinen muutto horisontissa ja kirjan kirjoittamista

Blogipuuhien lisäksi haluan vuonna 2018 panostaa entistä enemmän arjen estetiikkaan. Tällä tarkoitan yksinkertaisesti sitä, että yritän muistaa nauttia kodistani, omistamistani tavaroista ja arjen pienistä hetkistä sekä nähdä hieman ylimääräistä vaivaa kodin järjestyksessä pitämiseen. Jos aina epäjärjestyksessä oleva kuivatavarakaappi ärsyttää minua päivittäin, yritän löytää aikaa sen järjestämiseen. Ja vaikka viettäisin vain tavallista tiistai-iltaa kotona, voin sytyttää kynttilät pöydälle samalla kun katselen RuPaul’s Drag Racea Netflixistä. Elämän ei tarvitse näyttää Pinterestistä napatulta inspiraatiokuvalta, mutta pienet esteettiset asiat tuovat kuitenkin iloa elämään.

Voi olla, että tänä vuonna on edessä myös muutto pois täältä puutalosta ja siinä tapauksessa pääsen tietysti toteuttamaan sisustusintoani jälleen täysin uusissa sfääreissä. Vaikka nykyinen asuntomme onkin ihana, on täällä kuitenkin omat puutteensa, joista suurin on makuuhuoneiden vähyys. Täällä ei ole siis kuin yksi makuuhuone ja luulen, että viimeistään syksyllä ajatus omista makuuhuoneista Einolle ja meille alkaa houkuttaa. Aivan vielä emme ole hankkimassa omistusasuntoa, joten uuden vuokra-asunnon etsintä on siis jälleen edessä. Yhden kesän haluan kuitenkin vielä viettää nykyisessä asunnossamme ja pihallamme – ihan vain senkin takia, että näen nousevatko viime syksynä istuttamani tulppaanit maasta.

Muihin suunnitelmiini vuodelle 2018 kuuluu kirjoitusharrastukseni elvyttäminen ja tavoitteellisempi kirjoittaminen. Olen lapsuudesta asti halunnut ”joskus tulevaisuudessa” kirjoittaa kirjan ja viime vuonna lukuisten vaunulenkkien aikana mielessäni alkoi viimein muotoutua romaanin aihe. Olen aikaisemminkin aloittanut kaikenlaisia (nopeasti kokoon kuivuneita) kirjaprojekteja, mutta nyt olen ensimmäistä kertaa todella innoissani tarinasta, joka odottaa pääsyään paperille. Viime syksyn alussa ehdin tehdä jo jonkin verran taustatyötä kirjaa varten ja nyt vuonna 2018 tavoitteenani on saada kirjoitusprosessi kunnolla käyntiin. Mitään tarkempaa aikataulua en viitsi itselleni asettaa, mutta kirjoittamista on joka tapauksessa edessä ja olen siitä iloinen. Nuorempana ajatukseni kirjan kirjoittamisesta olivat turhan kunnianhimoisia eivätkä kummunneet niinkään omasta ilmaisunhalustani vaan ”olisihan se kiva kirjoittaa kirja” -asenteesta, ja nyt huomaan ajattelutapani muuttuneen täysin. Nyt olen eniten innoissani siitä, että saan haastaa itseni pidemmän tekstin kirjoittamisessa ja siitä, että saan luoda itselleni maailman, jonka parissa voin viettää aikaa työ- ja perhe-elämän ulkopuolella. Nähtäväksi jää, haluanko joskus näyttää tekstiäni maailmalle, mutta nyt olen vain iloinen siitä, että koneellani odottaa lähes tyhjä projektitiedosto sanoja, lauseita ja juonenkäänteitä varten.

Muun muassa tällaisia kivoja asioita on siis edessä tänä vuonna! Näiden tässä kirjoituksessa listattujen juttujen lisäksi toivon tältä vuodelta erityisesti helteisiä kesäpäiviä, hauskoja hetkiä Einon kanssa, kivoja pippaloita, pandakarhujen näkemistä Ähtärissä, kiinnostavia kulttuurielämyksiä, rahan säästämistä ja pienimuotoista matkailua. Tervetuloa 2018 – show me what you’ve got!

 

It’s a brand new year, and after a very hectic 2017, this will be the year when I’ll be able to really focus on my blog. This will also be the year for developing my photography skills and getting my book project underway, but more on that on a later date. So, hello 2018 – show me what you’ve got!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.