Toteutunut unelma: oma kirjastohuone

Kirjastohuone oli yksi niistä asioista, joista haaveilin kaikista eniten, kun suunnittelimme uutta kotiamme. (Olen kirjoittanut kirjastohuonehaaveistani aikaisemmin täällä.) Ei ole siis ihme, että olin myös kaikista eniten innoissani kirjastohuoneen sisustamisesta heti kun saimme enimmät muuttolaatikot purettua pois jaloista pyörimästä. Huoneen sisustus kaipaa vielä viimeisiä viilauksia, mutta ajattelin, että voisin jo tässä vaiheessa näyttää, millaiseksi unelmiemme kirjastohuone on muodostunut.

Määrittävin tekijä kirjastohuoneemme sisustuksessa ei ole kirjahylly vaan tapetti. Se oli myös ensimmäinen asia, josta olemme tehneet päätöksen jo ennen talon rakennusvaiheen aloittamista. En ole katunut tapettivalintaani hetkeäkään enkä usko, että kyllästyn tähän Cole & Sonin tapettiin kovin nopeasti. (Tosin tämän tapetin hinnalla ei ehkä kannatakaan kyllästyä…) Pidän tapetin vihreistä sävyistä ja runsaista kuvioista ja siitä, että kaikesta ornamenttisuudestaan huolimatta se ei tunnu liian vanhanaikaiselta meidän melko moderniin taloomme.

Ennen muuttoa ajattelin, että voisimme hyödyntää kirjastohuoneessa jo omistamaamme korkkista kirjoituspöytää ja tummanharmaata vuodesohvaa. Muuton jälkeen huomasimme kuitenkin, että molemmat kalusteet ovat huoneeseen liian kookkaita. Sen sijaan vanhat Lundian kirjahyllymme istuvat huoneeseen mainiosti. Työpöytäongelman ratkaisimme hankkimalla käytettynä Lundian kirjahyllyyn sopivan työpöytäosan. Vanhan vuodesohvan myimme pois ja hankimme tilalle metallirunkoisen, siromman vuodesohvan Ikeasta. Minua houkuttaisi vielä vaihtaa pikkupöydän virkaa toimittava Lundian lipasto johonkin kivannäköiseen sivupöytään, mutta tämä hankinta saa odottaa, kunnes sopiva yksilö osuu kohdalle.

Vuodesohvan päällä olevat tekstiilit olivat meillä kaikki jo valmiina ja myös huoneen matto on ollut jo aikaisemmissa kodeissamme. Uutena hankimme huoneeseen kuitenkin verhot. Raskaat samettiverhot olivat sopivasti kesän kynnyksellä alennusmyynnissä.

Kirjastohuone ei olisi tietenkään täydellinen ilman viherkasveja. Yhtään uutta kasvia en ole muuton jälkeen hankkinut ja myös kaikki kirjastohuoneen viherkasvit ovat olleet minulla jo pidempään. Papinkaura sai kuitenkin itselleen uuden kodin kirpparilta ostetussa kukkajalassa, joka mielestäni taiteilee kammottavan kitschin ja persoonallisen tyylikkyyden välimaastossa. Olin katsellut tätä kukkajalkaa kirpparilla useamman kuukauden ennen kuin päätin ostaa sen ja tuona harkinta-aikana kukkajalka ei ollut kiinnostanut muita ostajia. Tämän kukkajalan kohdalla voinee siis käyttää sanontaa kauneus on katsojan silmässä.

Kirjastohuoneestamme puuttuu vielä kattolamppu ja sellaisen löytäminen on otettava työn alle mahdollisimman pian. Olen katsellut vanhoja kattolamppuja kirpparilla, mutta vielä ei ole tullut sopivaa vastaan. Voi myös olla, että hankin kirjastohuoneeseen täysin uuden lampun. Joka tapauksessa haluaisin, että lamppu olisi jollain tapaa erityinen ja istuisi huoneen maksimalistiseen tunnelmaan.

Ylipäätään olen kirjastohuoneen sisustamisen kanssa käyttänyt ohjenuorana ajatusta ”enemmän on enemmän”. Kirjastohuoneesta löytyy tilaa hassuille esineille, fasaanikuvioisille tyynyille, kuivakukille sekä kaikille kirjoille ja lehdille. Vaikka olen joutunut istumaan etätöiden takia kevään ja kesän aikana kirjastohuoneessamme hyvin tiiviisti, on huone yhä mielipaikkani uudessa kodissamme. Mitäpä muuta unelmieni huone voisikaan olla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.