Monipuolisuus on kaunista – tuolit ruokapöydän ympärillä

tuulinenpaiva.fi-tuolit-ruokailutilassa

Kun hankimme olohuoneeseemme suuren Ikean ruokapöydän, tiesin heti, etten halua hankkia pöydän ympärille vain uusia tuoleja. Ikeasta mukaamme lähtikin vain yksi kahden hengen istuttava penkki ja pöydän ympärillä olevat neljä muuta tuolia ovat kaikki kierrätettyjä. Mielestäni eripariset tuolit näyttävät hauskoilta ja hieman elämää nähneet istuimet tuovat myös persoonallisuutta uutuudenkiiltävän Ikea-pöydän vierelle. 

tuulinenpaiva.fi-ruokapoydan-tuolit-kirpputorilta

tuulinenpaiva.fi-ruokapoydan-tuolit

Pöydän ikkunapuolella olevat tuolit ovat kaikki puisia tuoleja ja ne on hankittu Turun Ekotorilta. Mintunvihreän tuolin hankimme alun perin ensimmäisen yhteisen asuntomme parveketta varten. Edellisessä asunnossamme, 20-luvulla rakennetussa kerrostalossa, sille ei löytynyt sijoituspaikkaa, mutta nyt se on taas päässyt käyttöön. Tuolissa on erittäin mukava istua ja rakastan tuolin himmeän mintunvihreää sävyä.

tuulinenpaiva.fi-mintunvihrea-tuoli-kirpparilta

Keskimmäinen valkoinen tuoli on aavistuksen muita tuoleja korkeampi. Tuolin istuin ja selkänoja olivat alun perin ruskeat ja ne olivat pinnoiltaan aika huonossa kunnossa. Maalasin osat valkoiseksi ja nyt tuoli sopii mielestäni kauniisti kahden muun tuolin väliin sekä ruokailuryhmän yleiseen värimaailmaan.

tuulinenpaiva.fi-valkoinen-tuoli-kirpparilta

Tuoleista uusin löysi tiensä kotiimme Ekotorilta kesän alkupuolella. Ihastuin tuoliin, koska se muistuttaa minusta potkukelkkaa. Tuoli sopii myös sävyiltään kotiimme, se on siro, mutta tukeva istua ja lisäksi se oli niin hyvässä kunnossa, ettei sille tarvinnut tehdä muuta kuin pyyhkiä pölyt pois rätillä.

tuulinenpaiva.fi-tuoli-kirpparilta

Ruokapöytämme ympärillä on tavallisten tuolien ja Ikeasta hankitun penkin lisäksi myös yksi nojatuoli. Ostimme nojatuolin Ekotorilta muutama vuosi sitten edelliseen asuntoomme ja nykyään se toimii ruokapöydän tuolina sekä tarvittaessa myös ylimääräisenä television katselutuolina. Siro nojatuoli sujahtaa näppärästi ruokapöydän alle ja sopii minusta myös ulkonäöltään ruokapöytäkokonaisuuteen. Ainoa ongelma nojatuolin käytössä ruokatuolina on se, että istuin on melko matala. Siksi nojatuolilla onkin aina suuri tyyny, jota voi käyttää myös istuinkorokkeena. Jos meillä on ihmisiä kylässä, istuu nojatuoliin usein seurueen pisin ihminen, jotta lyhyempien ei tarvitse kurkotella pöytään.

tuulinenpaiva.fi-nojatuoli-kirpputorilta

Oma suosikkipaikkani pöydän ääressä on Ikean penkki, jonka päällä on lampaantalja. Istun penkillä yleensä päivittäin läppärin ääressä, teen hommia ja katselen ulos ikkunasta. Ruokapöydän ääressä on niin mukava istua, että oma työpöytäni yläkerrassa on jäänyt vähemmälle käytölle, vaikka sekin on työtilana oikein viihtyisä. Varsinainen luksusongelma siis!

tuulinenpaiva.fi-tuolit-penkki-ikeasta

tuulinenpaiva.fi-tuolit

The dining room chairs. When we bought our new dining room table from Ikea, I immediately knew that I didn’t want to have just brand new chairs around the table. So we only got one bench from Ikea, and all the other chairs were bought second-hand. I like the fact that all the chairs are different I think it looks fun and also brings more personality to an otherwise quite plain Ikea table. We have three wooden chairs two white and one mint green that we bought from a flea market and one recycled arm chair that doubles as a dining room chair and a seat for watching TV.

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.