Pieni muutos olohuoneessa: uusi penkki vanhan nojatuolin tilalla

Suuren ruokapöytämme ympärillä on ollut pitkään kokoelma eriparisia tuoleja, yksi penkki sekä yksi nojatuoli. Aikaisemmin olen ollut ratkaisuun tyytyväinen, mutta nyt olen alkanut katsoa kotiamme uudesta käytännöllisemmästä ja vauva-arjen täyttämästä näkökulmasta, ja olen huomannut, että nojatuoli ruokapöydän äärellä on oikeastaan äärimmäisen epäkäytännöllinen.

Harmaa nojatuoli on muodoiltaan varsin siro, mutta kuitenkin liian suuri ruokapöydän äärelle.

Nojatuoli ruokapöydän äärellä oli monella tapaa ongelmallinen; se oli liian matala pöydän äärellä istumiseen, eikä kukaan arkisin käyttänyt sitä vaan tuoli seisoi tarpeettomana lähes aina. Kaiken lisäksi se vei melko runsaasti tilaa olohuoneessa sekä teki ruokapöytäkokonaisuudesta raskaamman näköisen jo muutenkin täydessä olohuoneessa. Minua oikeastaan ihmetyttää, etten ole jo aikaisemmin päättänyt vaihtaa nojatuolia pois pöydän ääreltä.

Penkit ja taljat ovat Ikeasta. Muut tuolit ovat kirpputorilöytöjä.

Vaikka muutos on näennäisesti pieni, on sillä ollut suuri vaikutus niin huoneen käytettävyyteen kuin ilmeeseenkin. Jo nyt muutaman viikon jälkeen olen nimittäin istunut uudella penkillä enemmän kuin nojatuolilla lähes vuoden aikana ja mielestäni myös koko olohuone näyttää nyt raikkaammalta. Harmaan, vanhan nojatuolin aika koittaa varmasti vielä joskus, mutta nyt se saa hengähtää hetken varastossa.

A new bench in the living room. I really like the mixy-matchy chairs around our dining table, but lately I’ve felt that the grey armchair is just too cumbersome. That’s why we decided to change things up a bit! We moved the armchair into storage and got a new bench from Ikea to replace it. Now the living room looks a bit more airy, and the bench is also a more practical seating solution than the armchair. Sometimes it just takes some time to figure out the best decor solutions for a space!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.