Uusi vuosi, uusi lastenhuone ja muita kuulumisia

Joulu tuli ja meni ja vuosikin on jo ehtinyt vaihtua uudeksi. Blogissa on ollut hieman hiljaisempaa viime aikoina, sillä olen keskittynyt sohvalla loikoiluun, kirjojen lukemiseen ja American Ninja Warriorin katseluun. Näistä aktiviteeteistä jäljelle jääneellä ajalla olen kuitenkin tehnyt kaikenlaisia sisustusprojekteja ja nyt tuntuukin mukavalta aloittaa uusi vuosi, kun kotona kaikki on kunnossa (ja osittain uudessa järjestyksessä!). 

Joulu sujui tänä vuonna rauhallisissa merkeissä kotona. Söimme riisipuuroa, suklaata, hyvää ruokaa, jaoimme muutaman paketin ja katsoimme jouluisen elokuvan (=Gremlins). Tein jouluaaton vietosta pienen videopätkän, joka löytyy alta sekä tietysti tuulinen päivä -blogin omalta YouTube -kanavalta.

Joulun välipäivät kuluivat taas varsin tiiviisti sisustuspuuhissa. Kirjoitinkin ennen joulua, että päätimme laittaa koko yläkerran järjestyksen uusiksi lastenhuonetta myöden ja välipäivien aikana viimeistelimme kyseisen projektin. Nyt vihdoin tuntuu siltä, että yläkerta on valmis! Aikaisemmin minulla on ollut jatkuvasti sellainen olo, että yläkerran sisustuksessa on jokin pielessä tilankäytön suhteen, mutta nyt kaikki ylemmän kerroksen hankalat neliöt ovat tehokäytössä. Esittelen täällä blogissa koko yläkerran uuden järjestyksen alkuvuoden aikana, mutta nyt aivan ensimmäiseksi ajattelin näyttää, miltä lastenhuone näyttää nykyään!

Aikaisemmin lastenhuonetila oli melko pieni ja se rajautui toiselta puolelta Samin työskentelypisteeseen. Lastenhuoneen sisäänkäynnin edessä roikkui ohut valkoinen verho ja suunnittelimme jonkinlaisen väliseinän laittamista Samin työskentelypisteen ja lastenhuoneen välille. Uuden järjestyksen myötä Samin työskentelypiste on kuitenkin siirretty toiselle puolelle yläkertaa ja lastenhuone ulottuu nykyään koko huoneen leveydelle. Lastenhuoneesta tuli kertaheitolla useamman neliön suurempi, ja nyt tila tuntuu valtavalta edelliseen verrattuna!

Lastenhuoneen erottaa nyt muista yläkerran tiloista raskas harmaa verho. Tarvittaessa verhot voi vetää huoneen eteen, jolloin tilan saa pimennettyä tehokkaasti. Siirsimme pinnasängyn Samin työpöydän entiselle paikalle ja myös yläkerran turkoosinsininen samettinojatuoli löysi paikkansa uudesta lastenhuoneesta. Muutoin pidimme lastenhuoneen kalusteet samoilla paikoilla kuin aikaisemmin. Koko lastenhuoneessa ei ole muuten yhtään uutena hankittua kalustetta, vaan kaikki ovat joko perintökalusteita sukulaisilta, kuten nojatuoli ja pinnasänky, kirpparilta hankittuja tai kodin muista tiloista lastenhuoneeseen siirrettyjä. Täysin uusien kalusteiden hankkiminen lastenhuonetta varten olisikin tuntunut aavistuksen pöljältä, sillä tämä lastenhuonetila ei tule olemaan käytössä tällaisessa muodossa kuin joitain vuosia eli sen ajan, jonka asumme vielä tässä asunnossa.

Yksi uusista oivalluksista lastenhuoneessa on nukkekodin sijoituspaikka. Keksimme poistaa oven matalimmasta vaatekaapista ja sujautimme nukkekodin kaapin alimmalle hyllylle. Kaapin ylähyllylle sai myös kätevästi sijoitettua tähdenmuotoisen yölampun sekä pienen koristekeinuhevosen. Hankalan malliselle kaapille ei ollut varsinaista tarvetta säilytystilana, joten nyt kaappi toimii mukavana yksityiskohtana sisustuksessa. Tarvittaessa nukkekodin voi toki nostaa kaapista myös pois leikkejä varten, mutta luultavimmin nukkekotileikit alkavat kiinnostaa lasta vasta useampien kuukausien (tai jopa vuosien) kuluttua.

Itse tehdyn mobilen siirsimme hoitopöydän yläpuolelle, sillä sille ei ollut enää tarpeeksi tilaa pinnasängyn päällä. Hoitopöydän päällä olevan hoitoalustan olen ommellut itse, sillä kaupoista ei löytynyt oikean kokoisia alustoja kirpparilta hankitulle pöydälle. Olen ommellut itse myös pinnasängyn laitasuojukset sekä valkoiset kangassuojukset portaikon puolien päälle. Myös Ikeasta hankitut harmaat verhot olen lyhentänyt itse. Vietinkin joulun välipäivinä kolme vuorokautta temppuilevan vanhan ompelukoneen kanssa ja nyt en halua edes nähdä koko konetta vähintään puoleen vuoteen. Ompeluksieni lopputulokseen olen kuitenkin todella tyytyväinen ja yleisesti ottaen pidän siitä, että voin nähdä omien käsieni jäljen lastenhuoneessa, vaikka muutamia epätoivon hetkiä ompelukoneen ääressä koinkin.

Lastenhuoneen ilmeen viimeistelee Granitista viidellä eurolla hankittu kankainen viiri, jossa on jäniksen kuvia. Muutenkin huoneessa vilahtelee paljon eläimiä. Oravajuliste on lahja äidiltäni ja pingviinin nojatuolin päällä hankimme jo syksyllä lastenhuonetta varten. Vaaleanpunainen keinuhevonen on ollut minulla lapsena ja huoneessa olevat eläinpehmolelut ovat suurimmaksi osaksi minun ja Samin vanhoja leluja.

Lastenhuone on nyt siis kokonaisuudessaan valmis ja odottaa pientä asukkia saapuvaksi. Itse ainakin haluaisin nukkua tässä huoneessa ja itse asiassa melkein nukunkin, sillä oma makuuhuoneemme sijaitsee nykyään aivan lastenhuoneen vieressä, harmaan verhon takana. Lisää omasta makuuhuoneestamme kuitenkin sitten ensi viikolla!

 

A new year, a new nursery.  We had a nice and relaxing Christmas at home, and in the days between Christmas and New Year’s, we reorganized our apartment’s upstairs space, including our bedroom, working spaces and the nursery. First, I’m going to present the newly organised and finished nursery space that will get its small inhabitant soon!

Previously, the nursery was quite small, since Sam’s working space was situated right next to it. We decided to move Sam’s desk and other stuff to the other side of the upstairs space, which increased the nursery’s square footage tremendously. Now all the furniture fits into the nursery nicely, and we were even able to include our old blue velvet armchair for all those late night feedings and story times.

We also figured out a new place for the dollhouse. We removed the door from one of the cabinets and placed the dollhouse inside of it. Now the previously quite unusable cabinet space has become a nice design feature, and there’s even space for a night lamp and a rocking horse figurine on the upper shelf.

The other new things in the nursery include thick, grey curtains that separate the nursery from the rest of the space upstairs, a bunny garland from Granit, and a homemade crib bumper and changing pad cover. We also added fabric covers to the staircase and a cute poster with two squirrels.

Next week, I’m going to show you how our bedroom (which is right next to the nursery) looks like now, so stay tuned!

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.