Uuteen kotiin vuonna 2020: Millaisen talon rakennamme?

Kevät kiitää eteenpäin ja taloprojektimme on siinä vaiheessa, että rakennustöiden alkaminen on enää pienten paperitöiden päässä. Talon ulkopuolen ulkonäköön vaikuttavat valinnat sekä sisäpuolen neliö- ja huonejako on jo tehty ja samalla on päätetty, missä sijaitsevat ovet, ikkunat, vesipisteet jne. Toisin sanoen aika monet talon ulkonäköön ja ominaisuuksiin vaikuttavista asioista on jo lyöty lukkoon. No, millaisen talon sitten päätimme rakentaa?

Viime syksyn aikana teimme perusteellista pohdintaa erilaisten talovalmistajien ja talopakettien välillä ja lopulta päädyimme Finnlamellin Hohde City 126 -malliin. Olemme mukauttaneet alkuperäistä mallia hieman meille paremmin sopivaksi, mutta pääpiirteissään tämä talo oli jo valmiiksi lähes täydellinen.

Tulevan talomme ulkonäkö eroaa jonkin verran Finnlamellin havainnekuvista, sillä talostamme tulee valkoinen ja lisäksi olemme yhdistäneet taloon autotallin, jonne sijoitetaan myös talon tekniset tilat.  Olemme myös suurentaneet talon takana olevaa terassia ja tehneet siitä katetun.

Talon pohjaratkaisu on alkuperäisen peilikuva ja olemme muuttaneet sitä niin, että olemme ottaneet ruokailutilan ja keittiön välissä olevan seinän pois ja tehneet keittiöstä U-mallisen avokeittiön. Olohuoneen vieressä oleva toinen makuuhuone on muutettu kirjastohuoneeksi ja huoneen oviaukko on siirretty olohuoneen puolelle. Lisäsimme taloon myös toisen WC:n pesutilojen yhteyteen.

Uskon, että talosta tulee näillä muutoksilla meille oikein toimiva. Olemme asuneet kauan pohjaratkaisuiltaan erikoisissa taloissa, joissa kompromisseja on ollut pakko tehdä, joten tuntuu todella mukavalta päästä valitsemaan talon pohjaratkaisu itse.

Paljon päätöksiä talon suhteen on siis tehty ja kohta alkaa vaihe, jota olen itse odottanut eniten eli talon sisätilojen ja pintaratkaisujen valinnat. Jonkinlaisia ajatuksia minulla on jo esim. lattioiden ja seinien suhteen, mutta yritän vielä ammentaa inspiraatiota eri lähteistä. Kaikkea hauskaa on siis tiedossa!

It’s settled: we will move to our new house in 2020. We’ve decided to build a prefabricated log house, as it is the most durable option that is available in Finland. The first part of the process involves selecting and customising the model that you want, which we just completed. Next, we will get to pick out every little interior detail, but more on that at a later date. Exciting times!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.