Uutta kotona: maailman mukavin keinutuoli

Lissabonissa kesällä 2014 oli kuuma. Vanhassa kaupungissa sijaitsevan hotellin aamiaistilan auki olevista terassinovista kävi pieni tuulenvire, taustalla soi pehmeää musiikkia ja eriparisin tuolein varustelluissa pöytäryhmissä istuskeli muutamia turisteja tutkimassa karttoja ja suunnittelemassa päivän ohjelmaa. Kävin hakemassa noutopöydästä croissantin ja hedelmäpaloja ja istuuduin pieneen valkoiseen keinutuoliin lähimpänä terassia. Heti istuuduttuani totesin, etten ole koskaan istunut yhtä mukavassa tuolissa ja mikä ihana tuoli tämä onkaan. Istuin samaan tuoliin kaikkina loma-aamuina ja kotiinlähdön koittaessa minulle jäi ikävä paitsi auringonpaahtamia katuja ja portviiniä myös tuota hotellin keinutuolia.

Lomani jälkeen selvitin, että kyseinen tuoli oli Eamesin RAR-keinutuoli ja painoin nimen muistiin tulevaa varten. Kuusi vuotta sitten keinutuolin hankinta ei ollut vielä ajankohtaista, mutta uuden talomme olohuone kaipasi jonkinlaista sopivaa pientä ja helposti liikuteltavaa nojatuolia. Kun vielä viime syksynä päätimme miehen kanssa olla ostamatta toisillemme joululahjoja ja hankkia säästyneillä rahoilla jotain mukavaa kotiin, tiesin, että oli viimein tullut aika hankkia tuo mukavista mukavin keinutuoli.

Olohuoneessamme on nyt siis sinapinkeltainen RAR-keinutuoli ja se on erityisesti näin vauva-aikana kovassa käytössä. Tuolissa on juuri niin hyvä istua kuin muistinkin ja se sopii olohuoneeseemme myös kokonsa puolesta mainiosti. Pirteään sinapinkeltaiseen väriin päädyin, sillä se tuntui minusta kaikista saatavilla olevista väreistä parhaimmalta. Monestikin päädyn tekemään sisustusvalintoja mutu-tuntumalla, ja tässäkin tapauksessa olen valintaani tyytyväinen. Keltainen tuoli ei ole ehkä ilmeisin valinta huoneeseen, jossa on vaaleanpunertavat seinät ja punasävyinen matto, mutta minun on enää vaikea kuvitella huonetta ilman tuota keltaista väriläiskää.

Olen hyvin iloinen siitä, että minun ja keinutuolin tiet kohtasivat Lissabonissa vuonna 2014 ja ennustan meille monia yhteisiä vuosia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.