Vanhasta ovesta uudeksi sängynpäädyksi

Olin jo pitkään pohtinut, että makuuhuoneemme voisi kaivata jonkinlaista sängynpäätyä. Kaupoista löytyvät vaihtoehdot eivät kuitenkaan innostaneet tai olleet sopivan kokoisia, joten päädyn tekeminen itse tuntui sopivalta vaihtoehdolta. Lopullisen innoituksen ja idean pieneen tee-se-itse-projektiin sain sisustuslehdestä, jossa esiteltiin vanhasta ovesta tehty sängynpääty. Samanlaisen halusin myös meille, joten eipä sitten muuta kuin tuumasta toimeen!

Sängynpäädyn tekeminen oli loppujen lopuksi helppo projekti eikä tullut kovin kalliiksikaan. Käytimme vanhaa ja kapeahkoa (kaapin?) ovea, joka on ollut säilössä suvun kesämökin navetassa. Voisin kuvitella, että vastaavanlaisia löytää helposti myös netin kauppapaikoilta tai kierrätyskeskuksista. Oven lisäksi tarvitsimme vain maalia ja hiontapaperia. Hankalinta oikeastaan koko puuhassa oli oven kuljettaminen auton takaluukussa kesämökiltä Keski-Suomesta tänne kotiin Kaarinaan, mutta tarkalla auton pakkaamisella sekin onnistui.

Vanha ovi oli hyvässä kunnossa ja ennen maalausta se vaati vain hiontaa. Maalia sudittiin oveen kaksi kerrosta. Oven kiinnittämisessä seinään piti nähdä hieman vaivaa, sillä ovi ei ole täysin suora, vaan puu on vääntyillyt aikojen saatossa. Ongelma on ratkaistu niin, että makuuhuoneen seinään on ruuvattu kiinni ensin kolme puukappaletta, joihin ovi on kiinnitetty. Jos katsoo tarkasti, voi huomata, että sängynpääty on toisesta alareunasta hieman kauempana seinästä kuin toiselta puolelta, mutta minua se ei haittaa. Ovessa saa edelleen näkyä iän jäljet ja pieni epätasaisuus vain kaunistaa. Lopuksi ruuvasimme sängynpäätyyn kiinni vielä lukulamput, jotka meillä on ollut jo entuudestaan.

Aivan valmista makuuhuoneessa ei ole kuitenkaan vielä, sillä kaipaisin huoneeseen paremmin sopivat yöpöydät. Tällä hetkellä yöpöytien virkaa toimittavat kaksi Ikean korkkipäällysteistä jakkaraa, mutta suunnitelmissani siintävät jonkinlaiset sirot ja kapeat valkoiset yöpöydät, jotka sopisivat mukavasti yhteen sängynpäätymme kanssa. Katsotaan, löydänkö sellaiset jossain vaiheessa kaupasta tai kirpparilta vai tuleeko eteen taas uusi tee-se-itse-projekti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.