tuulinen päivä

Viimeisin DIY-projekti: uudet seinähyllyt keittiössä

Keväällä mielessäni muhi jälleen yksi tee-se-itse-projekti: uudet avoimet seinähyllyt keittiöön. Jo keittiön suunnitteluvaiheessa eli rakennusprojektin aikana olin miettinyt, että keittiön ja ruokailutilan ikkunoiden väliin jäävälle seinälle voisi laittaa avoimet hyllyt. Keittiövalmistajan valikoimista ei kuitenkaan löytynyt sopivia, joten annoin asian odottaa ja muuton jälkeen laitoimme seinälle vähäksi aikaa vanhan mintunvihreän hyllykön. Tämä vanha hyllykkö ei kuitenkaan istunut keittiöömme ja tänä keväänä päätin vihdoin toteuttaa alkuperäisen ajatukseni avoimista seinähyllyistä.

Ehdin jo selata joidenkin kauppojen seinähyllyvalikoimia, kunnes tajusin, että meillähän on hyvää hyllymateriaalia omalla pihallamme vaikka kuinka paljon. Talon rakennusprojektista jäi yli hirsimateriaalia, jota olemme säästäneet mm. pihan kasvatuslaatikoiden rakentamista varten. Keksin, että pätkistä paksua hirsilautaa voisi tehdä hyvin seinähyllyt melko pienellä vaivalla. Ei sitten taas muuta kuin tuumasta toimeen!

Sahasimme pitkistä laudoista kaksi sopivaa pätkää, jotka hiottiin vielä ennen maalausta. Hyllyjen väriksi valikoitui tummanvihreä, sillä meillä oli edelleen jäljellä maalia, jolla olimme aikaisemmin maalanneet sängynpäätymme. Hyllyjä varten ostettiin siis vain mustat kannattimet, jotka ovat Ikeasta.

Olen lopputulokseen todella tyytyväinen ja minusta tuntuu siltä, että hyllyt olisivat olleet paikoillaan aina. Lisäksi on aina mukavaa, kun voi tehdä jotain itse sen sijaan, että hankkii kaupasta valmiin ratkaisun. Ja jos joskus hyllyjen ulkonäkö alkaa kyllästyttää, on lautojen pintaan helppo sutia uusi maalikerros. Luulen kuitenkin, että jaksan katsella näitä hyllyjä vielä kauan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.