Yksi koriste vuodessa

tuulinenpaiva-fi-uusi-joulukuusenkoriste-karhu

Meille on Samin kanssa muodostunut viimeisen muutaman vuoden aikana perinteeksi hankkia joka joulu yksi uusi joulukuusenkoriste. Menemme yhdessä Stockmannin jouluosastolle ja valikoimme kaikkien kimmeltävien koristeiden paljoudesta yhden, joka puhuttelee meitä jollain tapaa. Glitter- ja lasipallojen sekä kaikenlaisen joulutilpehöörin keskellä olen aina innoissani kuin pikkulapsi karkkikaupassa. Parasta koko perinteessä on kuitenkin se, että kaikkien ihanuuksien joukosta valitsemme vain yhden. 

Kenellekään on tuskin jäänyt epäselväksi, että rakastan kodin koristelemista jouluun. Suunnittelen mielelläni jo hyvissä ajoin, millaisia joulukukkia aion hankkia tänä vuonna ja, mitkä sohvatyynyt tai kynttilänjalat valitsen varastosta juuri täksi jouluksi koristamaan olohuonetta. Minusta on hauskaa varioida kodin jouluilmettä, mutta joulukuusen koristelun suhteen en ole ollenkaan niin uudistushaluinen.

tuulinenpaiva-fi-uusi-joulukuusenkoriste
Tänä vuonna mukaamme lähti hilepintainen jääkarhu. Joulukuusenkoristeiden kohdalla voin päästää sisäisen harakkani valloilleen!

Minulle on tärkeää, että joulukuusessa riippuvat joulusta toiseen samat vanhat koristeet. Minua suorastaan kauhistuttaa ajatus siitä, että kuusenkoristeita vaihtelisi vuodesta toiseen fiiliksen mukaan. Ruokapöydän joulukattaukseen saatan saada vinkkejä sisustuslehdistä ja blogeista, mutta joulukuuseen eivät sisustustrendit ulotu.

tuulinenpaiva-fi-joulukuusenkoriste-iittala-tanssi
Viime vuonna hankimme Klaus Haapaniemen Iittalalle suunnitteleman kauniin lasipallon.

Meidän kahden nuorehkon aikuisen taloudessa joulukuusenkoristeita ei ole tietenkään vielä kertynyt vuosikymmenten edestä vaan kaikki koristeemme on ostettu tai saatu sukulaisilta viimeisten kolmen vuoden aikana. Ensimmäisenä yhteisenä joulunamme hankimme toki useampia joulupalloja sekä muita koristeita, mutta siitä huolimatta meillä ei ole koristeita vielä tarpeeksi täyttämään kaikkia kuusen oksia. Minulla ei ole kuitenkaan kiire hankkia suuria joulupallopaketteja marketeista. Koska koristeet kuusen oksilla pysyvät samoina vuodesta toiseen, haluan hankkia vain sellaisia kuusenkoristeita, jotka tuntuvat merkityksellisiltä. Kun joka joulu hankkii vain yhden todella ihanan koristeen, kertyy vuosien saatossa kuusen oksille vain sellaisia koristeita, jotka on ilo kaivaa vuosittain esiin varastosta. Tulevien vuosien jouluina kuuseen tietysti pujahtaa myös pikkusormien askartelemia ihanuuksia ja sellaisille löytyy aina tilaa, vaikka muutoin kuusessa kimmeltävätkin aina samat tutut koristeet.

 

One new Christmas tree ornament per year. One of our annual Christmas traditions is that we buy just one new Christmas tree ornament per year. This way, we’ve only collected ornaments that we really love, and it is so much fun to always pick out the one that we want to buy each year. This year, we ended up with a cute, glittery polar bear!

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.